Twijfelmoeder bij RTL Boulevard

Twijfelmoeder was afgelopen zondag te zien bij RTL Boulevard. Bijna zes minuten lang aandacht voor mijn boek en de twijfels die je als vrouw kunt hebben. Een geweldige ervaring, maar ook zenuwslopend. Ik neem je mee achter de schermen.

Eind vorige week had de redactie van RTL Boulevard contact opgenomen met mijn uitgever HarperCollins Holland. Ze hadden interesse in een interview en al tijdens het voorgesprek bleek dat mijn visie inderdaad aansloot bij het idee dat zij hadden voor het item. Of ze me dan op zaterdagochtend na het Boekenbal konden interviewen. Natuurlijk! Ik bleef toch al in Amsterdam slapen. Okay, toen de wekker na amper vier uurtjes slaap begon te rinkelen, vond ik het een minder strak plan.

Nu is het mediawereldje voor mij als journalist gelukkig niet nieuw. Maar op het moment dat je aan de andere kant zit, is het toch echt een stuk spannender. Opeens heb je geen grip meer op de vragen. En in het geval van tv: ook niet op de montage. Okay, ik wist dat ik niets geks had gezegd en dat de opnames écht goed waren verlopen (op een gekke panfluitspeler na). Maar als het fragment dan wordt aangekondigd met het kopje Twijfelloeder dan krijg je het wel Spaans benauwd.

Sowieso wisten niet zo heel veel mensen dat ik zondagavond op de buis zou zijn. Of een item Boulevard haalt, is namelijk tot het laatste moment spannend. Je kunt namelijk door de actualiteit ingehaald worden. Toen het bij de intro werd aangekondigd en mijn boek meteen met een glimp in beeld verscheen (daarom had ik er dus 5 minuten voor camera in zitten bladeren), ben ik allerlei mensen gaan appen. Dat is spannend als je niet weet wat ze vervolgens over jou en/of je boek gaan zeggen.

Maar ik kan het nu met een gerust gevoel delen, want wat is het mooi geworden. Ze hebben mijn verhaal gecombineerd met quotes van bekende (inter)nationale vrouwen. En daarna besprak psychologe en lifestyle coach Kelly Weekers (die je hier van kunt kennen) het aan de desk met bijvoorbeeld Froukje de Both en Miljuschka Witzenhausen. Verschillende keren gilde ik ‘yes’ door de woonkamer. Ik was namelijk zo blij met wat er gezegd werd. Kijk het maar eens terug. Dan ben je het waarschijnlijk helemaal met mij eens dat dit een prachtig item is geworden over de twijfels over je kinderwens én dat niet iedere vrouw moeder wil worden (zoals soms nog wel eens lukraak wordt aangenomen).

https://www.rtlboulevard.nl/video/tv-fragmenten/video/4653296/hoe-wordt-het-taboe-om-kinderloos-te-blijven-doorbroken

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 26, 2019 /