Waarom moet je een douchecabine hebben?

Waarom moet je een douchecabine hebben? Nou, je moet natuurlijk helemaal niets… Maar als je op het punt staat om je badkamer onder handen te nemen of misschien zelfs een nieuw huis gaat kopen, dan is het wel goed om stil te staan bij de voor- en nadelen van een douchecabine.

Omdat wij zelf een erg ruime badkamer hebben, hebben we er zelf voor gekozen om een inloopdouche te nemen. Daarbij hebben we wel ruimte gelaten om een douchedeur of nisdeur te plaatsen op een later moment. Voor ons is dit ook nieuw. We hebben namelijk bijna tien jaar lang – na volle tevredenheid – een douchecabine gehad. Alleen kwam dat in de uitstraling van onze nieuwe badkamer, waarbij het bad een centrale plek heeft gekregen, helemaal niet mooi over.

Naast de douchecabine en inloopdouche hebben we ook een klein jaartje ervaren hoe het is om een bad mét douchescherm te hebben. Dat was namelijk de situatie in onze tijdelijke woning. Je kunt dus wel stellen dat ik een ervaringsspecialist ben. En nee, die laatste situatie vind ik echt alles behalve ideaal. Dat zou ik ten alle tijden voorkomen.

Voordelen douchecabine

Of ik mijn douchecabine al gemist heb? Absoluut! Onze kleine man is namelijk al twee keer uitgegleden over de natte vloer in de douche. Heerlijk dat je zo’n inloopdouche eenvoudig in kunt lopen, maar voor die kleintjes -en hun enthousiasme – is dat meteen een nadeel. Dat was ons met een douchecabine niet overkomen. Die had hij namelijk nog niet open kunnen doen. Anderzijds had ik daar wel veel minder plek in…

En dat waterballet beperkt zich trouwens niet alleen tot de doucheruimte. Omdat we geen deur hebben, spettert het gewoon alle kanten op. En eerlijk gezegd gaat dat verder dan gedacht. En de wanden moet ik toch afnemen. Ja, we hebben dan geen glas meer, maar ook op steen gaat de kalkaanslag (we hebben hier heel hard water) anders toch zijn eigen weg. En dat wil je ook niet. Wist je dat douchecabines eenvoudig schoon te maken zijn, omdat het glas behandeld is (of kan worden) met een speciale laag die bestand is tegen zeepresten en kalk.

Persoonlijk vond ik het opstapje om de douchecabine in te gaan wel een nadeel. Je kon er zo lekker je voeten per ongeluk tegen aan schoppen (au!), maar wist je dat er ook gewoon gelijkvloerse douchecabines zijn? Ideaal!

Hoe je je badkamer inricht, heeft alles te maken met de ruimte die je hebt. Maar juist een douchecabine is één van de meest flexibele opties die je hebt (natuurlijk: afhankelijk van waar je leidingen liggen). Je hebt ze in allerlei vormen en maten: rechthoekig, vierkant, vijfhoekig, kwartrond of offset. En door de glazen wanden oogt het ook nog eens heel ruimtelijk.

Foto van een douchecabine van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 14, 2019 /