Fatima Moreira de Melo twijfelt over kinderwens

Fatima Moreira de Melo twijfelt over haar kinderwens. Ze is bewust kinderloos, maar geeft in De Telegraaf toe dat ze daar wel mee worstelt. “Hoe zeker weet ik dat ik het niet wil?” Ze is vanaf vanavond te zien in het TLC-programma Bevallen met…

Een aantal jaar geleden vertelde Fatima Moreira de Melo in een interview met het AD dat ze geen kinderwens heeft. Ze is al elf jaar samen met tenniscoach Raemon Sluiter, die dertig weken per jaar de wereld over reist en zelf is ze als oud-hockey international en poker speelster natuurlijk ook veel van huis geweest. In het interview met De Telegraaf vraagt ze zich dan ook af of ze uit praktische overwegingen geen kinderwens heeft. “Of is het omdat ik het echt niet wil?”

Wat zij beschrijft, herken ik ook uit de interviews die ik voor mijn boek De Twijfelmoeder had én de gesprekken met vrouwen in mijn besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens. We zijn toch op de wereld om ons voort te planten; we worden ongesteld, we hebben seks. Dan is er qua evolutie eigenlijk iets mis met mij. Het kan dat het bijwonen van een geboorte iets aanwakkert, maar misschien weet ik dan nog zekerder dat ik het niet wil.”

Want voor het TLC-programma gaat ze dus inderdaad een bevalling meemaken. Over Bevallen Met… en de andere bekende deelneemsters kun je hier alles lezen. Die hebben kinderen. Fatima Moreira de Melo dus niet… Zij is benieuwd wat het bijwonen van een bevalling met haar doet, want als ze een kinderwagen ziet heeft ze niet de behoefte om het baby’tje er in te zien. “ En al die roekoeënde geluiden die iedereen maakt, dat heb ik ook niet. Voor honden steek ik de straat over om met ze te spelen en te aaien.”

Wat ze geleerd heeft van het programma? “Ik heb respect voor iedereen die de klus heeft geklaard, op welke manier dan ook. Of dat nu met of zonder ruggenprik of een keizersnee is gebeurd. Ik heb geleerd dat je van alles kan proberen te plannen, maar dat je het over je heen moet laten komen.”

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 28, 2019 /