Bobbi, Monica, Fatima en Marly helpen bevallen op TLC

Bobbi Eden, Monica Geuze, Fatima Moreira de Melo en Marly van der Velden ondersteunen in het nieuwe seizoen van Bevallen met… aanstaande moeders bij hun bevalling. De bekende Nederlanders duiken vanaf 28 mei in de wereld van de verloskunde. Wist je bijvoorbeeld dat er in Nederland meer dan drieduizend verloskundigen dag én nacht klaar staan om zo’n 478 baby’s per dag ter wereld te brengen?

Wat komt er allemaal kijken bij een bevalling? Wat speelt er zich af in de uren voorafgaand aan dit bijzondere moment. Voor Bobbi Eden, Monica Geuze, Fatima Moreira de Melo en Marly van der Velden gaat er een wereld open. Zelfs bij Bobbi, Monica en Marly (die eigenlijk geen kinderen wilde), die zelf al een kindje hebben. Fatima Moreira de Melo is bewust kinderloos. Benieuwd of haar kijk op het moederschap anders wordt nu ze zelf bij een bevalling aanwezig is. Monica twijfelt over een tweede, en Marly vraagt zich zelfs af of een derde een goed idee is. Dit programma is voor hen dus een mooie voorbereiding op dat wat er wellicht nog komen gaat.

Bobbi Eden, Monica Geuze, Marly van der Velden en Fatima Moreira de Melo ondersteunen verloskundigen bij bevalling op TLC

Bevallen in bad

Bobbi Eden wilde in bad bevallen

In de eerste aflevering zien we Bobbi Eden. Zij beleeft bijzondere momenten als zij getuige is van een bad bevalling, iets dat zij zelf ook heel graag had willen meemaken. Wat leuk is om te melden: Bobbi en ik hebben dezelfde pufcursus gehad, dus ik snap helemaal wat zij zegt over de bad bevalling. Dat heb ik zelf ook overwogen, maar er was geen tijd meer voor. Spijt heb ik daar niet voor.

Strippen

Fatima Moreira de Melo bij bevalling; gaat ze twijfelen aan kinderwens? Ze is bewust kinderloos.

Voor het eerst wordt Fatima ook ondergedompeld in de wereld van baby’s en bevallen, een wereld die ver van haar af staat. Wegens haar grote interesse in de medische wereld (ze is zelf drie keer uitgeloot voor de studie geneeskunde) vindt ze het extra interessant om mee te lopen met de verloskundigen. Zo komt zij er onder meer achter dat ‘strippen’ ook een hele andere betekenis kan hebben! (Dat heb ik gelukkig

Bevallen als weduwe

Monica Geuze bij bevalling; twijfelt over tweede kind

Vanaf aflevering twee zien we ook Monica en Marly in deze reeks (voor het geval je na aflevering 1 denkt: huh, die zouden toch ook meedoen). Monica heeft ruim 24 uur moeten wachten in het ziekenhuis op een bevalling, die vervolgens een onverwachte wending kreeg en Marly komt in een emotioneel beladen situatie terecht wanneer zij een weduwe* ondersteunt bij de bevalling van haar tweede kindje.

Marly van der Velden bij bevalling weduwe

* Wil je daarover meer lezen, dan is het verhaal van Dennis en Anke ook een aanrader. Klik hier voor het interview met Dennis Verweijen. Het interview met Anke is te lezen in mijn boek De twijfelmoeder. Zij besloten om voor hun kinderwens te gaan, terwijl Dennis wist dat hij door leukemie niet lang meer te leven had.

Onvoorspelbare dag van verloskundigen

Door hun oprechte interesse in het vak en hun betrokkenheid bij de aanstaande ouders, worden deze bekende Nederlanders vanaf de eerste minuut meegetrokken in een achtbaan van emoties. Laat een baby urenlang op zich wachten of gaat het zo snel dat de BN’ers de bevalling zelfs missen? Net als de verloskundigen weten de BN’ers niet hoe de dag verloopt en of ze überhaupt aan hun nachtrust toe komen. Het zijn voor iedereen spannende dagen, met als beloning de geboorte van een nieuw wonder. 

Bevallen met… is vanaf dinsdag 28 mei tot en met dinsdag 18 juni om 20:30 uur te zien bij TLC. Op Dplay is elke aflevering 7 dagen vooruit te bekijken. 

Bekijk hier alvast de trailer:
Tweede seizoen Bevallen met 28 mei op TLC met Fatima Moreira de Melo, Marly van der Velden, Monica Geuze en Bobbi Eden.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 22, 2019 /