Vlaamse mamablogs overzicht: bloggende mama’s uit Vlaanderen

Vlaamse mamablogs overzicht! In navolging van het populaire overzicht van Nederlandse mamabloggers heb ik nu ook een lijst met leuke bloggende mama’s uit Vlaanderen. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt.

Overzicht Vlaamse mamablogs

 1. Kim van Oncen – Ik leerde Kim van Oncen kennen als actrice in de Vlaamse serie Dertigers, maar ze is daarnaast ook een inspirerende (zaken)mama die zowel via Instagram en haar blog leuke informatie deelt met haar volgers. “Ik blog vooral over travel, maar op Instagram heb ik het ook over lifestyle, mode, familie en reizen.”
 2. Lievelyne – Evelyne is moeder van drie kinderen en blogt al enkele jaren op Lievelyne. Daar is ze mee begonnen, omdat ze graag foto’s maakt en verhalen vertelt. “Mensen inspireren is mijn doel. Moeders laten weten dat ze niet de enige zijn met hun struggles, opvoeden gaat niet zonder falen. Verder vind je om mijn blog receptjes, diy’s, tips, verhalen, shoplogs en mijn strijd tegen de kilo’s. Ook kan je ons dagelijks volgen via Instagram story’s.”
 3. Moederschip – Sanne uit Maasmechelen blogt op Moederschip.be. “Dit is een samentrekking van moederschap en schip, omdat je als moeder zowel in rustig vaarwater als in woelige golven kan belanden. En dat vat dan ook perfect samen waar ik over schrijf. De mooie, intense kanten van het moederschap ten opzichte van de dieptepunten en twijfels. Volgens mijn lezers onderscheid ik mij door de nodige humor en relativering in mijn blogposts te verwerken. Alles kan gezegd worden, ook al gebeurt dat eens met een knipoog, een lach of een traan.”
 4. Big City Life – Romina van Big City Life was jarenlang een single vrouw uit de stadskern. Iedere Vlaamse stad voelde als haar thuis. “Ik zou nooit elders gaan wonen. Het kan verkeren: nu bouw ik een leven op in een ontzettend klein dorp tegen de Nederlandse grens. Wij, mijn vriend en ik, bouwen een huis en zijn ondertussen de ouders van twee kleine meisjes. Mensen die mijn blog lezen en mij tegen het lijf lopen zeggen dikwijls: “Jij praat zoals je typt. Jij bent echt jouw blog”, en laat dat nu het mooiste compliment zijn dat je mij kan geven.”
 5. Hoofdstuk 3 – Joni is een one-kid-parent, die een paar jaar geleden een creatieve uitlaatklep zocht. Die vond ze in Hoofdstuk 3. “Mijn persoonlijke/mamablog is de perfecte impressie van wie we zijn. Eerlijk, vol persoonlijke ervaringen en steeds doordrenkt met een vleugje humor. Daarnaast schrijf ik soms mijn ervaringen neer als diabetespatiënt, want dat ben ik sinds mijn elfde.”
 6. Zebra zonder strepen – Sabrina Ruzzi is mamablogger op Zebra zonder strepen. “Ik schrijf over mini’s en voor mama’s, want achter iedere mini staat een sterke mama. Ik schrijf over ons gezin, opvoeding, tips en tricks en het leven als mama. Mijn onderscheidend vermogen zie ik vooral in de manier van schrijven en de invalshoek die ik kies, grappig maar oh zo werkelijk.”
 7. Kreanimo – Moeder van drie kinderen en leerkracht Plastische Opvoeding (handvaardigheid) Ilse Verhoeven blogt op Kreanimo. “Ik blog over tripjes met de kinderen en dates voor papa en mama, creatieve uitdagingen en persoonlijke verhalen. Ik deel ook mijn klasprojecten, printables en tutorials. Kortom: ik heb een omni-mama blog!”
 8. Sofie Lambrecht – Sofie Lambrecht heeft een mama- en lifestyle blog waar je zowel persoonlijke als informatieve artikelen kan vinden over het ouderschap, uitstapjes en leuke tips. Of zoals ze zelf zegt: “ Mijn blog is bemoedigend, inspirerend, herkenbaar en eerlijk.”
 9. House of Diapers – Eline is de moeder achter House of Diapers; een site waarop ze haar dagdagelijkse dingen beschrijft die ze als moeder tegenkomt. “Het leven zoals het is met een peuter en een kleuter in huis, maar ook toffe inspiratie om je huis in te richten of knutselprojecten om samen met de kids te doen.”
 10. Life After Motherhood – Rose & Alice, (schoon) zusjes en beiden boysmoms, bloggen met veel humor op Life After Motherhood. “Bij ons kun je terecht voor artikels met een hoog feel good gehalte over het dagelijke leven van een mama. Volg onze gekke hersenkronkels en geniet van onze verhalen. Wij willen vooral andere mama’s laten lachen en ze een goed gevoel bezorgen. Die roze wolk krijg je niet altijd gratis als mama, maar wij laten je graag eens nadenken én je daardoor goed in je vel voelen!”
 11. Webkonijn – Emmy begon met schrijven toen ze na haar bevalling een moeilijke periode doormaakte. “Het helpt me om met mijn emoties om te gaan en ik hoop er ook andere ouders mee te kunnen ondersteunen. Met mijn versjes probeer ik aan te tonen dat iedereen zowel goede als slechte momenten kent en dat is zeker ok.” Van de versjes is ze overgeschakeld naar bloggen; vooral over mama-zijn in alle aspecten.
 12. Misses Lee Blogt – Kathleen Leemans is mama van Nora en Annabel. Ze blogt over haar weg in het ouderschap op Misses Lee Blogt. “De blog heeft een eigenwijze insteek omdat ik heel eigenzinnig maar wel bewust in het leven wil staan. Als je kennis wil maken of meer wil lezen over natuurlijk en zachtaardig ouderschap, ook bij oudere kinderen, ben je hier aan het juiste adres. Ik deel mijn ervaringen en hoop zo andere mensen en ouders te laten nadenken over wat zij belangrijk vinden in het leven.”
 13. Best Kid Ever – Op deze blog lees je alle ervaringen van een ‘First Time Mom’. Dat doet ze met een vleugje humor. “Opvoeden, anekdotes, tips, reizen en inspiratie voor andere mama’s passeren hier de revue. Op mijn blog maak ik ook plaats voor mijn andere passie, namelijk koken. Ik deel snelle en gezonde receptjes om het leven van andere ouders te vergemakkelijken. Ik ben daarnaast ook heel oprecht en ken weinig taboes, denk aan berichte als ‘Mijn mama bloopers’, ‘Help mijn kind is lastig’ of ‘De zorgen van een moeder’.”
 14. Mama Expert – Nele De Winter heeft het mama- en lifestyleblog MamaExpert opgericht. Managing your momlife as a boss, is de ondertitel. Zelf heeft ze twee kinderen en is daarnaast actief als ondernemer.
 15. MeisFlawless – Serafina Juarez is de dame achter MeisFlawless. “Ik ben fulltime mama en blog over beauty, make-up en lifestyle.” Helaas heeft zij na eind 2018 niets meer gepubliceerd.

Vlaamse Mamablogs gezocht!

Heb je een mamablog en wil je opgenomen worden in deze lijst, mail dan het volgende naar info@twijfelmoeder.nl met als onderwerp MAMABLOGS BE (Dan valt-ie op in mijn volle mailbox). Ben je een Nederlandse mamablogger? Klik dan hier voor het overzicht en meld je aan als je er nog niet bij staat. Voor papabloggers heb ik dit papablogoverzicht.

Dit geldt voor alle Vlaamse bloggende mama’s; zolang het onderwerp kinderen af en toe maar de revue passeert. Het hoeft dus niet alleen over het moederschap te gaan.

 • Naam van je blog.
 • Omschrijf in 2-3 zinnen waar jij over blogt.
 • Hoe weet jij je te onderscheiden in de jungle der mamablogs.

Het overzicht wordt bijgewerkt. Laatste update 8 juli 2019.

Foto van moeder met kindje op schoot aan het werk via Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 13, 2019 /