Vlaamse mamablogs overzicht: bloggende mama’s uit Vlaanderen

Vlaamse mamablogs overzicht! In navolging van het populaire overzicht van Nederlandse mamabloggers heb ik nu ook een lijst met leuke bloggende mama’s uit Vlaanderen. Deze lijst wordt regelmatig bijgewerkt.

Overzicht Vlaamse mamablogs

 1. Zebra zonder strepen – Sabrina Ruzzi is mamablogger op Zebra zonder strepen. “Ik schrijf over mini’s en voor mama’s, want achter iedere mini staat een sterke mama. Ik schrijf over ons gezin, opvoeding, tips en tricks en het leven als mama. Mijn onderscheidend vermogen zie ik vooral in de manier van schrijven en de invalshoek die ik kies, grappig maar oh zo werkelijk.”
 2. Kreanimo – Moeder van drie kinderen en leerkracht Plastische Opvoeding (handvaardigheid) Ilse Verhoeven blogt op Kreanimo. “Ik blog over tripjes met de kinderen en dates voor papa en mama, creatieve uitdagingen en persoonlijke verhalen. Ik deel ook mijn klasprojecten, printables en tutorials. Kortom: ik heb een omni-mama blog!”
 3. Sofie Lambrecht – Sofie Lambrecht heeft een mama- en lifestyle blog waar je zowel persoonlijke als informatieve artikelen kan vinden over het ouderschap, uitstapjes en leuke tips. Of zoals ze zelf zegt: “ Mijn blog is bemoedigend, inspirerend, herkenbaar en eerlijk.”
 4. Life After Motherhood – Rose & Alice, (schoon) zusjes en beiden boysmoms, bloggen met veel humor op Life After Motherhood. “Bij ons kun je terecht voor artikels met een hoog feel good gehalte over het dagelijke leven van een mama. Volg onze gekke hersenkronkels en geniet van onze verhalen. Wij willen vooral andere mama’s laten lachen en ze een goed gevoel bezorgen. Die roze wolk krijg je niet altijd gratis als mama, maar wij laten je graag eens nadenken én je daardoor goed in je vel voelen!”
 5. Webkonijn – Emmy begon met schrijven toen ze na haar bevalling een moeilijke periode doormaakte. “Het helpt me om met mijn emoties om te gaan en ik hoop er ook andere ouders mee te kunnen ondersteunen. Met mijn versjes probeer ik aan te tonen dat iedereen zowel goede als slechte momenten kent en dat is zeker ok.” Van de versjes is ze overgeschakeld naar bloggen; vooral over mama-zijn in alle aspecten.
 6. Misses Lee Blogt – Kathleen Leemans is mama van Nora en Annabel. Ze blogt over haar weg in het ouderschap op Misses Lee Blogt. “De blog heeft een eigenwijze insteek omdat ik heel eigenzinnig maar wel bewust in het leven wil staan. Als je kennis wil maken of meer wil lezen over natuurlijk en zachtaardig ouderschap, ook bij oudere kinderen, ben je hier aan het juiste adres. Ik deel mijn ervaringen en hoop zo andere mensen en ouders te laten nadenken over wat zij belangrijk vinden in het leven.”
 7. Best Kid Ever – Op deze blog lees je alle ervaringen van een ‘First Time Mom’. Dat doet ze met een vleugje humor. “Opvoeden, anekdotes, tips, reizen en inspiratie voor andere mama’s passeren hier de revue. Op mijn blog maak ik ook plaats voor mijn andere passie, namelijk koken. Ik deel snelle en gezonde receptjes om het leven van andere ouders te vergemakkelijken. Ik ben daarnaast ook heel oprecht en ken weinig taboes, denk aan berichte als ‘Mijn mama bloopers’, ‘Help mijn kind is lastig’ of ‘De zorgen van een moeder’.”
 8. Mama Expert – Nele De Winter heeft het mama- en lifestyleblog MamaExpert opgericht. Managing your momlife as a boss, is de ondertitel. Zelf heeft ze twee kinderen en is daarnaast actief als ondernemer.
 9. MeisFlawless – Serafina Juarez is de dame achter MeisFlawless. “Ik ben fulltime mama en blog over beauty, make-up en lifestyle.” Helaas heeft zij na eind 2018 niets meer gepubliceerd.

Vlaamse Mamablogs gezocht!

Heb je een mamablog en wil je opgenomen worden in deze lijst, mail dan het volgende naar info@twijfelmoeder.nl met als onderwerp MAMABLOGS BE (Dan valt-ie op in mijn volle mailbox). Ben je een Nederlandse mamablogger? Klik dan hier voor het overzicht en meld je aan als je er nog niet bij staat.

Dit geldt voor alle Vlaamse bloggende mama’s; zolang het onderwerp kinderen af en toe maar de revue passeert. Het hoeft dus niet alleen over het moederschap te gaan.

 • Naam van je blog.
 • Omschrijf in 2-3 zinnen waar jij over blogt.
 • Hoe weet jij je te onderscheiden in de jungle der mamablogs.

Het overzicht wordt bijgewerkt. Laatste update 13 mei 2019.

Foto van moeder met kindje op schoot aan het werk via Shutterstock.

Praat mee over dit onderwerp op onze Facebook-pagina. Daarnaast is er in de besloten Facebook-groep alle ruimte om je twijfels over je (ontbrekende) kinderwens te bespreken.

mei 13, 2019 /