Papabloggers overzicht: deze papa’s bloggen over hun gezin

Papabloggers zijn er natuurlijk veel minder dan mamablogs (zie het verschil maar eens met deze gigantische lijst, maar ook met het Vlaamse overzicht), maar ze verdienen wel hun eigen overzicht. Er zijn namelijk steeds meer mannen die het bloggen serieus aanpakken. Ze schrijven bijvoorbeeld over het vaderschap en hun gezin.

Ik denk dat het goed is dat er meer papabloggers bijkomen. Zeker in tijden waar de man ook vanuit politiek en werkgevers gestimuleerd wordt om meer betrokken te zijn, zoals met de uitbreiding van het vaderschapsverlof. Ben jij ook een bloggende vader? Mail dan naar info@twijfelmoeder.nl o.v.v. papabloggers overzicht.

Papabloggers overzicht

  • Papablogger – Rob van Laere is dé papablogger des vaderlands, bedoel blogger des vaderschaps. Van de zwangerschapsongemakken van je partner, tot uitleg over inbakeren; je komt het allemaal tegen op zijn blog. “Ik beschrijf het (toekomstig) ouderschap vanuit het oogpunt van de vader en hou mij voornamelijk bezig met hoe je als stoere vader toch ook echt een ouder kan zijn.”
  • Papa’s wereld – Maarten Fest van Papa’s wereld is begonnen met zijn blog omdat het altijd gaat om ‘mama en kind’. “De papa’s blijven achter; tijd om daar verandering in te brengen. Ik schrijf over alle verwonderingen, ergernissen, verrassingen en de doodnormale gang van zaken in het gezin.”
  • Blogpapa: Arno schrijft over van alles. “Speelgoedreviews over stoer mannenspeelgoed, tips voor handige papa’s, mijn ervaringen als afvallende papa en nog over allerlei andere papa-dingen. Maar mama’s zijn ook van harte welkom hoor! Ik hou van mooie taal: ik háát spelfouten en tenenkrommende zinnen. En ik vertel graag hoe het zit. Lekker duidelijk!

Dit overzicht wordt bijgewerkt. Laatste update 13 mei 2019.

Foto van vloggende vader via Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 13, 2019 /