Mamablogs overzicht: deze moeders bloggen er op los

Mamablogs zijn er volop! Moeders bloggen er namelijk heel graag op los. Toen ik moeder werd, ging er een wereld voor me open. Daarom breng ik al die leuke mamabloggers nu bij elkaar in dit overzicht. In het overzicht hieronder zie je de Nederlandse mamabloggers. Daarnaast is er een overzicht met Vlaamse mamablogs én een overzicht met papablogs.

Als nieuwe blogs zich melden, dan voegen we die natuurlijk toe (onderaan dit bericht lees je hoe je je kunt aanmelden). Daarnaast checken we regelmatig of blogs nog steeds relevant zijn.

Overzicht mamablogs

 1. Mamaliefde – Linda van der Aken is de vrouw achter Mamaliefde. Eén van de grootste Nederlandse mamablogs waar je veel informatie en inspiratie vindt. Allemaal met een persoonlijk tintje. “Met een focus op de leukste activiteiten om te doen met je kinderen; binnen en buitenshuis. Van het laatste speelgoed, de nieuwste films tot en met de leukste uitstapjes en de mooiste vakanties. Ik probeer me te onderscheiden van anderen doordat ik schrijf vanuit mijn ervaring als moeder, de kennis als pedagoog en de inspiratie die ik online vind.
 2. Firma Huishouden – Helga Post is het gezicht achter Firma Huishouden. “Net als jij ben ik een drukke vrouw met een gezin, werk en een huishouden. Een aantal jaren geleden zocht ik naar een manier om het huishouden efficiënter aan te pakken, omdat ik het andere belangrijker vond. En nog steeds vind. Mijn missie hier op Firma Huishouden is om door mijn ervaringen te delen ook jouw leven een beetje makkelijker te maken.”
 3. Janske.nl – Janske van den Broek schrijft op Janske.nl alles over haar avonturen als mama van Lola (2014) en Coco (2016). “Maar ook over mijn strijd tegen de kilo’s in mijn afvalrace, brieven aan mijn dochters, fotodagboeken, hippe (low-budget) kinderkleding, hotspots en musthaves. Een open een eerlijke, persoonlijke blog met een flinke doses humor en een soms met een korreltje zout! Over het echte leven als mama, met daarin alle ups en downs.”
 4. Curvacious – Desirée Pelgrom-Geerts blogt al sinds het voorjaar van 2010. “Ik schrijf over feel good onderwerpen binnen beauty, lifestyle, mama/kids, (plussize) fashion en meer. Verwacht veel reviews, nieuwtjes, informatie en dit alles met een personal touch.”
 5. Mady by Malou – Malou Rouwhof-Beld blogt al ruim zeven jaar op MadebyMalou.nl. Ze is moeder van drie kids: Nomi, Lenn en Elena. “Het is een persoonlijke blog die voor het grootste deel over het moederschap en kinderen gaat. Daarnaast komen er ook andere onderwerpen voorbij en je kunt regelmatig iets leuks winnen.”
 6. Reiswijzer kids & co – Reiswijzer kids & Co is de plek waar Michal Oppenheimer schrijft over haar persoonlijke reis als alleenstaande moeder van vier kids. “Over de dingen die ik onderneem en de reizen die ik maak. Ik woon in Rotterdam en hou van zon, natuur, cultuur, rust, roadtrips, gezelligheid en lekker eten. Als koukleum heb ik een voorliefde voor warme oorden. Toch trek ik tegenwoordig steeds vaker mijn lompe UGGs aan en trotseer de kou…”
 7. Marianne’s blog – De Friese Marianne is op haar achttiende moeder geworden. Ze blogt op Marianne’s blog over haar leven met man en dochter (die inmiddels twee is). Maar het is ook een plek voor haar creatieve uitingen. Dan moet je denken aan DIY’s, maar ook journal-inspiratie voor ieder die net als haar druk is met BuJo. “Het schrijven aan mijn blog geeft mij een voldaan gevoel aan het eind van de dag.”
 8. HalloLiefKleintje – Ilse Visscher van HalloLiefKleintje blogt over haar (dagelijkse) leven. “De rode draad in mijn leven, dus ook in mijn blog, is het mama zijn. Ik blog eigenlijk over alles wat te maken heeft met baby’s/kinderen, de zwangerschap, de babykamer, must-haves en het reizen met een baby. Alles vertel ik vanuit mijn eigen leven en ervaringen.”
 9. Minimixtape – Anniek is een dromende plannenmaker, rupsjenooitgenoeg en mama van Lis. “Op minimixtape.nl deel ik een mix van artikelen over design voor kids (bijvoorbeeld speelgoed), blogs over ondernemen en reizen als mama en elke week een gratis printable.” Het leven van Anniek en haar man is alles behalve standaard. Zo hebben ze – met een kleintje – al een aantal keer vanuit het buitenland gewerkt. “Design voor kids laat mijn smaak zien, de printables zijn mijn creatieve uitlaatklep.”
 10. Babybanjo – Als je Marieke van Babybanjo al langer volgt, dan weet je dat haar blog met haar meegroeit. Allereerst de zwangerschap van haar zoontje, de bevalling, eerste hapjes, eerste verjaardag en ga zo maar verder. Nu heeft ze net een dochtertje. “Daarnaast deel ik ook allerlei nieuwsgerelateerde blogs, maatschappelijke en informatieve artikelen over het moederschap.”
 11. Ikblogookmaarwat – Priscilla schrijft over alles dat op haar pad komt, over de opvoeding van haar zoon en dochter en de leuke dingen die ze doen, haar creatieve hobby’s maar ook over haar chronische ziekte. Ze krijgt kriebels van gespeelde perfectie en houdt het graag echt. 
 12. Lotus Writings – “Ik ben Merel (33) – of ‘mama’ zoals ik minstens 20.934 keer per dag word genoemd door één van onze drie dochters: June (12), Rose (4) en May (3). Mijn visie is dat het afgelopen mag zijn met de picture perfect verhalen. Met die insteek blog ik dagelijks over alle facetten van het ouderschap en onze liefde voor het leven.”
 13. Go or No Go – Linda Vernooij blogt op Go or No Go over van alles wat leuk kán zijn voor kinderen en voor hun ouders. “Om mijn blogs nog meer kracht te geven, beoordeel ik producten en dagjes uit met een Go of een No Go. Spannend, gewaagd, maar ook gewoon lekker duidelijk en recht door zee. En daar hou ik van! Ik schrijf alle reviews trouwens niet alleen hoor, dit doe ik samen met een team van hippe mama’s én een stoere papa.” Er staan maar liefst meer dan 1000 berichten op deze website.
 14. Lovethat – Marlieke van der Willik heeft met Lovethat een online lifestyle- en mama magazine met een Zwitsers tintje. ‘”Ik ben moeder van twee dochters van twee en zes. Sinds 2014 wonen wij in Zwitserland en hier ben ik druk bezig ons nieuwe leven op de rit te krijgen. Vrienden maken, het land ontdekken, mijn plekje veroveren en de kinderen zo goed mogelijk begeleiden. Op Lovethat vind je een leuke mix tussen persoonlijke blogs en artikelen over films, cadeautjes, interieur die je gezien moet hebben. Lovethat inspireert, enthousiasmeert en motiveert!”
 15. Love2BeMama – Samen met een team van bloggers heeft Linda Bosscher van Love2BeMama één van de blogs voor hippe mama’s (to be) gemaakt. “Ik blog niet alleen over de leuke dingen van het ouderschap. Samen met mijn team zorg ik voor een gevarieerde plek met informatie, gezelligheid en leuke nieuwtjes.”
 16. Mama Minke – Minke blogt over geloof, kids en een hoop liefde. “Alles wat ik leuk vind kan een plekje krijgen, creatief met journaling bible of opvoed kwesties. Vrije tijd of wat serieuzere onderwerpen, niets is te gek. Ik onderscheid mij door mijn eigen schrijfstijl en door het feit dat ik blog met een christelijke achtergrond. In de ene blog is mijn geloof meer aanwezig dan de andere, maar het is er bij ons altijd. Er is voor iedere mama wel iets te vinden dat haar aanspreekt.”
 17. BMelloW – Melanie is het gezicht achter het creatieve mamablog BMellow. Ze is moeder van drie kinderen in de leeftijd van peuter tot puber. “Op mijn blog veel leuke knutsels, maar ook actuele verhalen. Met vaste rubrieken over boeken, dagjes uit en gerechten. Kortom alles waar je als mama mee te maken krijgt.”
 18. La vie de Mama – Kirsten is de vrouw achter het mama lifestyleblog La vie de Mama. “Een blog over het moederschap, waarin ik artikelen schrijf over dingen waar ik als mama tegenaan loop, mijn onzekerheden en ook komische situaties waar ik door de kids in terecht kom! Een blog over het mama zijn, met een vleugje diy, recepten, tips en eerlijke verhalen zoals ik het moederschap ervaar!”
 19. Elke blogt – Elke Steenhuis is net begonnen met bloggen, omdat ze haar verhaal over het moederschap wil delen. “Gewoon om het kwijt te kunnen. Mijn blogs moeten vooral herkenbaar zijn voor moeders met niet alleen maar zoetsappige verhaaltjes maar vooral eerlijke blogs over dat het niet altijd leuk en makkelijk is. Maar wel altijd met een knipoog en een lach.”
 20. Aukjes Wereld – Charlotte Habraken blogt op Aukjes Wereld over alles wat er in haar leven speelt. “Er komen vooral veel persoonlijke artikelen voorbij, maar daarnaast ook reviews, outfits, shoplogs en af en toe een blog over dingen die ik meemaak als leerkracht basisonderwijs. Kortom een echte mamablog met een snufje onderwijs.”
 21. Mama’s met thee – De zussen Marijke en Hanneke schrijven graag over boeken, opvoeding, school, leuke DIY, uitjes, recepten, maar ook reviews van artikelen die zij fijn en handig vinden. “Je snapt dat we meer dan genoeg inspiratie hebben om elke dag een artikel online te zetten. Wij onderscheiden ons door nog een paar slokken thee toe te voegen aan ons blog. En natuurlijk omdat onze kinderen inmiddels ouder aan het worden zijn. Wij beginnen nu langzaam te verschuiven van de peuterpuberteit naar de middelbare school.”
 22. Lady Lemonade – Lady Lemonade is de persoonlijke mamablog – beter gezegd blogazine – van meisjesmoeder Cynthia en jongensmoeder Annemieke. “Hier vinden (aanstaande) mama’s mooie, praktische en bijzondere baby- en kinderproducten, fijne inspiratie op mode en baby- en kinderkamer gebied, creatieve, maar simpele DIY’s en zo nu en dan een winactie. Natuurlijk in combinatie met onze eigen persoonlijke verhalen.”
 23. Mama’s Liefste – Fleur heeft met Mama’s Liefste een familieblog. “Omdat mijn dochters al wat ouder zijn op mijn blog geen borstvoeding en consultatiebureau verhalen meer. Wel vind je er elke week een overzicht met daarin de leukste winacties in bloggersland. Op Mama’s Liefste schrijf ik verder dagelijks over alles wat mij als meiden-moeder van twee – vier en acht jaar – lief is. Lees over mijn bekentenissen en life hacks in het moederschap, nieuwste producten en gadgets en gezellige familie-uitjes. Natuurlijk mag ik zelf af en toe ook iets weggeven in een winactie.”
 24. LeesLeesLees – Judith beschrijft op haar blog LeesLeesLees de kinderboeken die ze samen met haar zoontje (2013) leest. “Zo help ik andere moeders kiezen uit het enorme aanbod boeken dat er is. Ik kreeg er zelf namelijk keuzestress van. Je moet dan denken aan boeken voor baby’s, ukken, peuters en kleuters dus. Daarnaast wil ik op deze manier voorlezen stimuleren. Op mijn blog geen promotieteksten van uitgevers, maar alleen boeken die mijn zoontje en ik allebei leuk vonden. Je hoeft dus eigenlijk niet eens het blog zelf te lezen; hooguit om te weten voor welke leeftijd het boek is.”
 25. Huismama – Gera Stockschen blogt op Huismama over van alles wat haar bezighoudt in het dagelijkse leven. “Dat varieert van baby tot puber en alles wat er tussenin zit. Huismama onderscheidt zich van andere mamablogs, doordat ik mijzelf ben en blijf. Ik geef je een kijkje in mijn leven en blog over zaken waar ik blij van word, maar ook over zaken waarover ik mij verbaas en verwonder.”
 26. Momambition – Cassandra Pater-Bosman is het gezicht achter Momambition.nl; het online lifestyle- en mama magazine door en voor moeders met ambitie. “Artikelen gaan over uiteraard het moederschap, maar ook beauty, fashion, interieur en werk staan centraal. Ik weet mij te onderscheiden door niet ’typische’ mama-artikelen te schrijven. Zo deel ik bijvoorbeeld niet waarom ik luiers verschonen verschrikkelijk vind of wat er in een commode moet liggen. Ik richt mij meer op ‘bijzondere’ onderwerpen, zoals voor mij persoonlijk het prematuur en dysmatuur ouderschap. Gastblogger Nancy snijdt het onderwerp dove/slechthorende kinderen aan. Daarnaast richt ik mij graag op de ontwikkeling en ontplooiing van de moeder. Niet specifiek als moeder, want een moeder is naast het mama gebeuren ook gewoon vrouw, vriendin, werknemer en meer. Daarin helpt mijn gastblogger Andrea mij weer heel erg door prachtige lifecoaching artikelen te schrijven.”
 27. Thuisleven – Miranda de Jong en Linda Meester schrijven samen – met hun team dat veelal uit moeders bestaat – over het leven in en om huis op Thuisleven. “Budgettips, productreviews, recepten en dagjes weg – we beschrijven het allemaal. Onze doelgroep is breder dan die van jonge moeders. Voor 2017 willen we meer aandacht aan hobby’s voor volwassenen besteden. Onze geld-terug-actie pagina is een ware publiekstrekker.”
 28. Lodiblogt – Lodi heeft een eigentijds lifestyleblog. “Op mijn blog probeer ik me -op hoge hakken- staande te houden in een mannen huishouding. Ik blog over lifestyle, beauty, interieur, kinderen, maar ook komen er persoonlijke stukjes voorbij. De onderwerpen probeer ik altijd vrolijk en actueel te houden en beschrijf het op een luchtige manier in spreektaal.”
 29. Srsck – Frederique Sursock blogt al bijna vijf jaar samen met haar dochter over films, de middelbare school, celebs, muziek, kunst, de jaren tachtig en reizen. “Het is dus eigenlijk een mama-en-dochterblog. Dat maakt dit blog ook anders; de onderwerpen worden beschreven vanuit de ogen van moeder en kind. Inmiddels schrijven zelfs mijn zoons van dertien en negen zo nu en dan mee.”
 30. Marstyle – Marguerita Bisschop blogt over verwennerij voor mama en kids op Marstyle. Ze heeft een neus voor nieuws en weet steeds bijzondere dingen te vinden en gebruikt een bijzondere invalshoek. “De focus ligt op het ontdekken van allerlei nieuwigheden en bijzondere dingen/ervaringen op het gebied van (kids)fashion, wonen, beauty, lifestyle, boodschappen, uitstapjes, speelgoed, voordeeltjes en nog veel meer. Een toegankelijk reviewblog waarin de lezer steeds weer verrast wordt met dagelijks een nieuw, uitgebreid artikel – vol met nuttige informatie – over de ontdekkingen van deze mama en haar twee dochters van vijf en zes.”
 31. MamaPlaneet – Sandra is moeder van twee prinsesjes geboren in januari 2014 en maart 2015. Ze is haar blog gestart, omdat ze graag haar ei kwijt wilde. “Mijn doel is anderen te motiveren, stimuleren, inspireren en misschien zelfs iets bij te brengen door middel van de artikelen die op mijn blog verschijnen.”
 32. Mounira’s Mansion – Mounira kun je kennen van tv; ze zit namelijk in de showbizz. Haar blog bestaat inmiddels al jaren en is een mooie weerspiegeling van waar zij en haar gezin mee te maken krijgen.  “Vooral kindermodel en kind hoogbegaafd; beiden over mijn zoon Noah doen het heel goed.”
 33. Dhini.nl – Dhini van Heeren ken je van lifestyle mamablog Dhini.nl. Beauty, (kids)fashion, wonen, (familie)uitstapjes, speelgoed, gadgets, DIY en zo nu en dan mannenzaken komen hier voorbij. Ze deelt af en toe persoonlijk verhalen en blogs over haar zoon van bijna acht. “En natuurlijk mag ik af en toe wat iets weggeven in de vorm van winactie”, voegt ze daar aan toe.
 34. Moonoloog – Monique Timmermans blogt op Moonoloog.nl; een  lifeblog over haar leven als 30something. “Onderwerpen waarover ik schrijf lopen uiteen van moederschap en lifestyle tot interieur en mode. Van alles wat dus en dat zorgt ervoor dat ik er nooit genoeg van krijg. Ik schrijf persoonlijke artikelen waarin veel vrouwen van mijn leeftijd zich zullen herkennen. Af en toe maak ik ook video’s.”
 35. Batboy – Krystle Doorn-Schovers is moeder van drie jongens. “ Ze schrijft over alles wat met het ouderschap te maken heeft; leuke uitstapjes, gadgets, fashion, persoonlijke verhalen en natuurlijk haar eigen jongens. “Wij zijn dol op knutselen en zijn ook vaak creatief bezig. Het is geweldig om een jongensmoeder te zijn en daar schrijf ik graag over.”
 36. Roxxy 84 – Roxanne de Kruijk schrijft op Roxxy84 over alles dat zij leuk vindt. “Denk dan aan blogs over mijn gezin, boeken, muziek en andere zaken die ik (online en offline) tegen kom.”
 37. Voor mama’s door mama’s – Malou Rouwhof-Beld is de bedenker van Voor mama’s, door mama’s. Ze vertelt: “Daarnaast heeft dit blog een erg leuk team van gastbloggers. Hier komen veel verschillende onderwerpen aan bod. Naast persoonlijke artikelen lees je ook nieuwtjes, informatieve stukjes en reviews.”
 38. MetMirjam – Mirjam heeft een bruisende mama-lifestyle blog: MetMirjam. Ze schrijft over wat haar als parttime werkende mama van een peutermeisje en vrouw van bezighoudt. “Ik neem je mee in ons leven en schrijf op basis van mijn eigen ervaringen en interesses. Wij zijn dol op nieuwe dingen, dus reviews en winacties komen regelmatig voorbij. Daarnaast houden we van kamperen, dus ook daar krijg je in het seizoen genoeg van mee.”
 39. Mammie Mammie – Mahwish schrijft op Mammie Mammie over alles wat interessant is voor moeders. “Opvoeding, kinderen, vrije tijd, mama coaching, creatief bezig zijn, huis inrichting en zoveel meer. Mijn blog valt op door onze multiculturele achtergrond en diversiteit in onderwerpen. Ik deel ook Pakistaanse en Indiase recepten. En ik bied regelmatig leuke printables aan om te downloaden.”
 40. Marieke blogt – Marijke schrijft op haar blog veelal persoonlijke artikelen over haar niet zo perfecte gezinsleven (met een knipoog). Daarnaast vind je er artikelen over lifestyle, diy en reviews.  “Juist doordat ik veel persoonlijke artikelen schrijf, is mijn blog vooral gebaseerd op mijn eigen ervaringen, waarmee ik andere moeders kan inspireren en eventueel informeren.” 
 41. Website4Mama – Esmée heeft Website4Mama opgezet; dat is een platform voor moeders met kinderen tot 12 jaar. Het team van mamabloggers schrijft dagelijks leuke, interessante, praktische en soms hilarische of ontroerende blogs over van alles en nog wat. “Leuke dagjes weg met je kinderen, leuke shops en artikelen om te ontdekken, blogs over kinderkleding, kinderkamers en opvoeding. Maar ook heel persoonlijke verhalen over zwangerschap en bevalling komen voorbij.”
 42. twINSTYLEblog – Als je een tweeling hebt, moet je zeker een kijkje nemen op het blog van Sonja Bos. Ze geniet met volle teugen van haar eigen tweeling en heeft een uit de hand gelopen hobby die ze graag met haar lezers deelt: kindermode. “Door het veel te hebberig makende Instagram kreeg mijn grote liefde voor wit een duidelijke plek; Scandinavisch en strak design past perfect bij me, gecombineerd met hippe kinderkleding deel ik deze passie graag met jullie.”
 43. Gewoon iets met Loes – Loes Hofstede schrijft op Gewoon iets met Loes artikelen met een creatieve insteek. “Niet alleen schrijf ik graag over knutselen (al dan niet met of voor mijn kinderen). Ik probeer in het dagelijks leven de verschillende dilemma’s ook creatief op te lossen (soms met succes ;-)). Als nuchtere Twentse val ik op door mijn ‘doe maar gewoon, dat is al gek genoeg’-mentaliteit. Hoewel een beetje dromen soms best wel mag!”
 44. It’s a momlife – Daniëlla blogt voornamelijk over het moederschap, maar ook haar strijd tegen de overtollige kilo’s en alles wat daarbij komt kijken, komt voor bij. “Ook blog ik over mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn verleden en alles wat er in het dagelijks leven gebeurd. Alle ups & downs dus. Mijn blog is anders dan andere blogs vanwege de manier van schrijven, maar ook de onderwerpen. Een traumatische jeugd is een van de onderwerpen die je niet vaak terugvindt op ander blogs.” 
 45. Bijengezoem – Deze bijen hebben een gezin dat ze samen met hun wederhelft willen laten leren, ontdekken. Ze willen hun kinderen de nodige bagage meegeven zodat ze zelf de vleugels kunnen uitslaan. Waarover ze schrijven? “er leven en werken met kinderen, inspirerende boeken en interessante persoonlijkheden, reizen. Over de zaken waar ze zelf mee worstelen en de oplossingen die ze ervoor vinden (of niet)…”
 46. Jeanetblogt – Als je op zoek bent naar gratis uitjes, dan kun je op het blog van Jeanet Veenstra-Venema terecht. Daarnaast blogt ze over het moederschap, persoonlijke zaken en schrijft ze reviews over producten en plekken die ze bezocht heeft. “Ik vind het erg leuk om dingen over mijn leven te delen, anderen te inspireren of een gevoel van herkenning te geven.”
 47. Maud Geniet – Op Maudgeniet.nl lees je over allerlei dingen waar – de naam zegt het al – Maud van geniet. “Dit is onder andere reizen, lekker (uit) eten, leuke dagjes uit en natuurlijk mijn gezin met twee meisjes (Fenne – mei 2015 en Saar – juli 2017). Ook komen er regelmatig kinderoutfits, speelgoedtips en mama musthaves voorbij! Daarnaast schrijf ik ook regelmatig over andere items die leuk zijn voor (jonge) moeders; dagjes uit, me-time, qualitytime, reizen en andere leuke bijzondere plekjes! Ik probeer geen zoetsappige mamablogger te zijn.”
 48. Avonturen Sparen – Reizen met kinderen? Dat kan gewoon! Volg Ilse van Avonturen Sparen en haar gezin maar eens. Van verre reizen tot uitjes om de hoek; zij schrijft er over. “Hoe ik me onderscheid: door positiviteit en enthousiasme. Met 3 (kleine) kids ontdekken we steeds een stukje van de wereld en ik inspireer graag anderen!”
 49. Beauty Glow – Daisy de Jong-Sierat is het gezicht achter Beauty Glow. Zij schrijft over zaken als beauty, trouwen, sport, zwangerschap, baby’s en nog veel meer. “Hoe onderscheidt BeautyGlow zich? Door het moederschap te combineren met een flinke dosis beauty glamour en toch het echte leven te laten zien en omschrijven. Met hier en daar een dosis humor.”
 50. Mama’s meisje – Mama’s Meisje is de blog voor mama’s die het meisje in zichzelf niet vergeten. Karin schrijft over het moederschap, haar zwangerschap, bevallingsverhalen, maar ze plaatst ook graag shoplogs, recepten en reviews! “Daarnaast vind ik beauty ontzettend leuk en laat ik maandelijks weten wat ik aan me-time heb gedaan om even geen mama te zijn! Ik vind het belangrijk om het meisje in mezelf te blijven onderhouden.”
 51. LeylaFashion – Leyla Ummels schrijft over mama onderwerpen in combinatie met bewust, gezond en leuk leven. Ze is ook gek op beauty en fashion, dit zal vooral gaan om biologische en natuurlijke producten. “Ons gezin is ook dol op reizen en dan vooral naar Japan. Naast de blogs is er ook een vlog kanaal.”
 52. Tips voor jou – Anja Laemers deelt op haar blogs de meest uiteenlopende tips voor jou. “Ondanks dat mijn kinderen al ouder zijn (17 en 19) vind je op mijn blog ook tips voor ouders met jongere kinderen, zoals bijvoorbeeld leuke DIY’s, uitjes, heerlijke recepten en nog veel meer. Reviews van de meest uiteenlopende producten, lifehacks, maar ook beauty en fashion gerelateerde artikelen maken deel uit van mijn lifestyle magazine.”
 53. A Lovely Adventure – Sylvia Lourens verblijft met haar vriend dochtertje Zoë en kat Muis op dit moment op het zonnige eiland Lanzarote en in Nederland. De avonturen van een thuisblijfmoeder in het buitenland ontdek je op haar blog. “Ik neem je via mijn blog mee op reis door het moederschap en het deels wonen in het buitenland. Dit doe ik doormiddel van persoonlijke verhalen en belevingen.”
 54. Studio Claver – Claudia Verhey durft op haar blog te laten zien dat het moederschap niet altijd over rozen gaat en dat je er af en toe best van mag balen. Ze bloft over de uitdagingen die moeder zijn met zich meebrengt. “Over hoe je misschien geen geboren moeder bent maar toch waanzinnig kan genieten van de kids, en over hoe je tijd en ruimte voor jezelf kan maken in de jungle die tropenjaren heet.” Helaas is het alweer ruim een jaar geleden dat ze een bericht publiceerde, maar de berichten in het archief zijn zo waardevol, dat ik het hier graag met jullie deel.
 55. Puntsgewijs –  Marieke Flikweert is mama van twee kinderen: Elin van 6 jaar en Joas van 4 jaar. “Ik schrijf voornamelijk reviews van producten, recensies van boeken en ik deel recepten. Wat ik vooral heel leuk vindt, is het testen van producten samen met mijn kinderen en daar een review of een recensie over te schrijven.  
 56. Van Kaat – Kaatje helpt je bij het organiseren van het perfecte kinderfeestje. Op haar blog deelt ze daar verschillende tips voor, maar ook andere leuke dingen beschrijft ze. “Van leuke themafeestjes, traktaties en cadeautjes tot leuke uitjes en vakanties. Dingen die mijn gezin (manlief, 2 meiden van 12 en 10 en ikzelf) superleuk vinden. Een blog over hoe je van elke verjaardag, vrije dag en vakantie een feestje kan maken.”
 57. Mama Ontzwangert – Mama Marijke focust op alles rondom ontzwangeren. “De meeste grote blogs plaatsen één of twee artikelen, waarvan de strekking is ‘9 maanden op, 9 maanden af, succes ermee. Maar er is zoveel meer te vertellen over ontzwangeren.” Marijke heeft even minder tijd voor haar blog, maar je kunt er in het archief van alles lezen over ‘ontzwangerkwalen en hormoonachtbanen’.
 58. & the Kids – Tineke is het gezicht achter het blog & the Kids. Ze is moeder van twee dochters en een zoontje. “Daarnaast werk ik als freelance jurist. Ik blog over haar persoonlijke leven, maar ook over ondernemerschap en het combineren daarvan met het moederschap.” Helaas ligt haar blog sinds mei 2018 stil. In het archief vind je nog diverse interessante verhalen.
 59. Mommag. – Desirée Pelgrom van Curvacious en Karen Gregory van Karenz. zijn in april 2018 gestart met Mommag. “Een lifestyle platform voor (aankomende) moeders. Vol tips, informatie, nieuwtjes en inspirerende verhalen. Het MOMent voor jezelf!” Helaas ligt de site sinds begin dit jaar stil. Maar in het archief kun je heel veel artikelen lezen, vandaar dat ik ‘m dus nog tip in dit overzicht. Mogelijk komt er ook nog een doorstart aan.
 60. Mama Challenge – Sanne Post is het gezicht achter Mama Challenge, het Mama Lifestyle blog dat je uitdaagt. Ze heeft drie kinderen en blogt over de uitdagingen die je als moeder tegenkomt. “Eén keer per maand daag ik andere moeders uit om samen met mij een Challenge aan te gaan. Bijvoorbeeld: een week lang geen suikers eten of een week lang geen telefoongebruik waar je kinderen bij zijn. Zo probeer ik moeders bewust te maken van hun eigen gedrag. Door de Challenges daag ik mezelf en mijn volgers uit om dit gedrag te veranderen.” Helaas ligt haar blog al eventjes stil, maar de artikelen in het archief zijn het lezen waard.
 61. La Vie de Stephanie – Stephanie schrijft over het moederschap en het leven op het Franse platteland (waar ze hebben gewoond, inclusief kippen, eenden en moestuin). “Daarnaast post ik ook regelmatig verhalen over de wereldreis die wij maakten voorafgaand aan het moederschap.” Ze heeft twee kindjes en helaas de laatste tijd niet veel geschreven, maar volgens het laatste bericht laten nieuwe blogs niet lang meer op zich wachten.
 62. Dreamdaily – Maaike Foks is de trotse mama van dochtertje Harper. Dreamdaily is haar lifestyleblog. “Hier vind je onder andere veel persoonlijke posts, hotspots, sport en mijn uit de hand gelopen liefde voor Londen. Natuurlijk kun je ook van alles lezen over mijn dochter, het moederschap en mijn ervaringen tijdens de zwangerschap.” Helaas heeft zij na 1/1/2018 niets meer geplaatst.
 63. Daisy Dingen – Daisy Kroon schrijft persoonlijke blogs. Op Daisy Dingen komen niet alleen haar eigen teksten voorbij, maar ook die van andere ouders. “Ik blog over situaties die ik meemaak door mijn dochtertje Emma, maar af en toe schrijf ik ook iets over mijn ervaring met de ziekte van Crohn. Ik weet mij te onderscheiden door regelmatig een beetje humor te gooien in onderwerpen en situaties die eigenlijk helemaal niet zo grappig zijn. Veel ouders gaan door dezelfde fases en soms kan je je tijdens zo’n fase behoorlijk machteloos voelen. Door hier eerlijk over te schrijven, krijg ik regelmatig steun van andere mama’s en ik hoop dat andere mama’s dat af en toe ook uit mijn blog kunnen halen.” Althans, dat was zo toen we begonnen met dit overzicht. Nu kom je uit op haar YouTube-kanaal Familiedingen, waar de laatste 8 maanden ook niets is geplaatst.
 64. Sangita blogt* – Op dit blog deelt Sangita Paltansing haar persoonlijke ervaringen over de combinatie van het het ouderschap met haar fulltime baan en alle andere activiteiten die ze naast haar werk nog doet. “Kortom: Hoe combineer ik mijn dagelijkse werkelijkheid met de ambities die ik daar nog naast heb. Voor welke uitdagingen sta ik? Hoe los ik deze op? Wat heb ik hiervan geleerd? Wat kan ik andere ouders meegeven op dit gebied?”
 65. Paperbreaks* – Marthe van Nijnatten – van Rosmalen blogt en vlogt op Paperbreaks over haar dagelijkse leven. Klinkt simpel, maar het dagelijkse leven van Marthe is alles behalve gewoon. “Samen met mijn vriendje van de middelbare school, inmiddels al 2.5 jaar mijn man, heb ik een dochtertje Vivy. Mijn man is marinier en voor zijn werk verhuizen we eind mei voor een jaar naar Aruba. Ik denk dat ik me vooral weet te onderscheiden, omdat ik echt alleen over mijn eigen ervaringen schrijf. Dus geen informatieve dingen. Ik probeer zo veel mogelijk echt en open te zijn.”
 66. Helen Blogt* – Helen Sweere heeft naast haar eigen bedrijf met haar vriend een mooi gezin, bestaande uit 3 kinderen. “Ons leven is hectisch, druk, hilarisch, maar vooral heel gezellig! Daar schrijf ik met veel plezier over, maar ook over mijn onzekerheden en frustraties rondom mijn kids.” Haar site ligt helaas al een tijdje stil.

*Deze blogs zijn momenteel niet bereikbaar; er wordt contact gezocht met de mamabloggers, zodat ik kan achterhalen of ze elders verder zijn gegaan, dat het om een technisch probleem gaat of dat ze echt gestopt zijn.

Mamablogs gezocht!

Heb je een mamablog en wil je opgenomen worden in deze lijst, mail dan het volgende naar info@twijfelmoeder.nl met als onderwerp MAMABLOGS (Dan valt-ie op in mijn volle mailbox). Dit geldt voor alle bloggende mama’s; zolang het onderwerp kinderen af en toe maar de revue passeert. Het hoeft dus niet alleen over het moederschap te gaan.

 • Naam van je blog.
 • Omschrijf in 2-3 zinnen waar jij over blogt.
 • Hoe weet jij je te onderscheiden in de jungle der mamablogs.

Het overzicht wordt bijgewerkt. Laatste update 13 mei 2019.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

januari 3, 2017 /