Deborah Reber: Wat als je kind ‘anders’ is?

Deborah Reber heeft met ‘Wat als je kind ‘anders’ is, volgens mij een boek geschreven waar ouders echt behoefte aan hebben. Hoe ga je er mee om als je kind bijvoorbeeld autisme, ADD, ADHD, OCD, hoogbegaafdheid of dyslexie heeft?

Wat als je kind ‘anders’ is?

Natuurlijk zijn er al tal van boeken geschreven over al die verschillende diagnoses. Maar een boek over je buitengewone kind grootbrengen in de ‘gewone’ wereld vind ik persoonlijk verfrissend. Op die manier ontdek je namelijk dat jij niet alleen bent; dat meer ouders worstelen. En je doet inspiratie op. Wat als je kind ‘anders’ is? gaat nu eens niet over ‘het kind met een diagnose’, maar over jou als ouder: hoe ga je in deze situatie om met je kind, je relatie, je vrienden, de school én met jezelf en je verwachtingen over je kind?

Deborah Reber

Misschien zegt de naam Deborah Reber je wel wat. Dat is niet vreemd. Zij is in Amerika een succesvolle schrijfster van Young Adult-boeken. Maar dat is niet de reden dat ze dit boek heeft geschreven. Nee, dat is haar zoon Asher. De veertienjarige jongen is namelijk hoogbegaafd en autistisch.

TiLT Parenting

Over het opvoeden van Asher (en de vele andere voorbeelden uit haar inmiddels opgerichte platform TiLT Parenting) heeft ze een boek geschreven voor iedere ouder van een kind dat anders is dan de rest. Deborah Reber geeft niet alleen praktische en nuttige inzichten, maar steekt vooral ook een hart onder de riem en leert ouders om anders naar het kind én zichzelf te kijken. Wetenschappelijk onderbouwd, met veel input van experts, toegankelijk en eerlijk geschreven, spaart de schrijfster ook zichzelf niet. Hierdoor is het niet alleen een boek met veel nuttige tips voor jou als ouder, maar ook een boek dat je raakt.

Meer lezen over:

Heb je daarnaast behoefte aan meer gerichte informatie over de vorm van anders zijn die jouw kind heeft, klik dan op onderstaande:

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 18, 2019 /