De Bovenkamer: Youtube serie over mentale problemen

Wist je dat uit onderzoek van 3Vraagt blijkt dat 85% van de mensen tussen 16 en 34 jaar kampt met psychische klachten? Grote kans dus dat dit voor jou ook heel herkenbaar is. Omdat mentale problemen toenemen onder jongeren én erover praten als een taboe volgt, heeft BNNVARA de nieuwe YouTube serie De Bovenkamer gemaakt. Iedere maandag om 16.00 uur volgt er een nieuwe aflevering op het YouTube kanaal van NPO3.

De Bovenkamer

Onzekerheid, stress, faalangst of depressieve gevoelens – het zijn allemaal onderwerpen, die jongeren herkennen en waarbij ze een taboe voelen om er over te praten. In De Bovenkamer worden deze mentale uitdagingen onder de loep genomen. Ze worden daarmee ook bespreekbaar gemaakt.

Mentale problemen

Presentatoren Raïsha Zeegelaar (die je kent van Je Zal Het Maar Hebben Junior) en Sahil Amar Aïssa ( van o.a. Fight or Flight) spreken met experts en ervaringsdeskundigen over borderline, ADHD, burn-out, Binge Eating Disorder (BED), paniekaanvallen en OCD. Het zijn termen die nogal abstract klinken, maar die een grote rol spelen in de bovenkamers van veel jongeren. Hoe herken je deze aandoeningen? Wat houdt het in? En hoe zorg je ervoor dat het je leven niet beheerst? Dat zie je dus over de mentale problemen in De Bovenkamer; iedere maandag om 16.00 uur bij BNNVARA op het YouTube kanaal van NPO3.

Twijfel door mentale problemen

Heb jij ook mentale problemen en twijfel je daarom aan je kinderwens? Dan is deze reeks natuurlijk zeer interessant om er meer over te weten te komen. Daarnaast heb ik op Twijfelmoeder ook al verschillende interessante artikelen geschreven met betrekking tot mentale problemen en twijfelen over je kinderwens. Ik zet ze op een rijtje.

Foto: BNNVARA

Twijfel jij over je kinderwens?

april 17, 2024 /