Zomersnacks voor kids!

Zomersnacks voor je kids! Als afgelopen weekend een voorbode is voor onze zomer, dan kunnen die niet ontbreken. Zeker niet in de zomervakantie, die alweer bijna voor de deur staat. Een rustige, maar tegelijkertijd ook drukke periode. Je moet misschien zelf nog gewoon werken, maar de kinderen zijn wel elke dag thuis. Extra veel rommel in huis en je moet ze natuurlijk ook entertainen. Je bent er maar druk mee.

Natuurlijk wil je je kinderen ook een beetje verwennen, omdat het vakantie is. Een lekker ijsje of een snoepje; dat gaat er altijd wel in. Gelukkig zijn er ook gezondere opties. Het is natuurlijk niet elke dag feest! Wij zetten vier zomersnacks voor je op een rijtje.

Watermeloen pizza

Een heerlijke verfrissende snack voor op een warme zomerse dag. En het ziet er ook nog eens superleuk uit! Beleg de watermeloen met fruit zoals aardbeien, frambozen of bessen. Voor een extra touch kun je nog wat honing of Griekse yoghurt toevoegen. Binnen no time staat er een overheerlijke snack op tafel voor de kinderen. En voor jezelf natuurlijk! Naast dat het erg lekker is, is het ook een lust voor het oog. Perfect fotomateriaal. Met je smartphone kun je tegenwoordig prachtige foto’s maken. Of het nu om eten, kinderen die buitenspelen of van de natuur gaat. Alles staat er mooi op. Zorg wel voor een goed Samsung Galaxy A80 hoesje wanneer je vaak foto’s maakt. Voor je het weet laat je je telefoon uit je handen vallen. Dat zou natuurlijk zonde zijn.

Bananen-chocolade lolly’s

Chocola valt eigenlijk altijd wel in de smaak. En met een hoog percentage cacao is het ook niet heel erg ongezond. Een perfecte treat als je het mij vraag! Het is ook een leuke snack om samen met de kids te maken. Verwarm de chocola au bain-marie. Snij een banaan doormidden en prik de banaan op een eetstokje. Je kunt de kinderen nu zelf de banaan in de chocola laten dippen. Je kunt nog een noten mix neerzetten waar je vervolgens de chocola in dipt. Laat ze even uitharden in de koelkast en smullen maar! Om de kinderen nog wat langer bezig te houden kun je ook een leuke film opzetten. Met een Samsung Galaxy Tab S5e hoes kun je de tablet eenvoudig buiten op tafel neerzetten. Plaats de kinderen op een stoel, geef ze een bananen-chocolade lolly en geniet van de rust.

Verantwoord ijsje

Een ijsje gaat er altijd wel in, in de zomer. Des te leuker om er zelf een te maken! Maak een heerlijk ijsje met Griekse yoghurt en fruit. Blend de yoghurt en je favoriet fruit in een blender, giet het in een ijsvormpje, voeg stokjes toe en plaats het in de vriezen. Even een paar uur geduld hebben, en smullen maar van deze verkoelende zomersnacks.

Poffertjes op een stokje

Deze laatste snack is niet alleen leuk als tussendoortje, maar ook lekker voor tijdens een barbecue. Laat je stokjes eerst 15 minuten in koud water weken. Prik de poffertjes op een stokje en wissel het af met aardbeien of stukjes banaan. Als extraatje kun je de aardbeien of stukjes banaan nog met een klein beetje schenkstroop bestrijken. Vervolgens gril je de stokjes elke kant 2 minuten en klaar is kees! Om het af te maken kun je nog een bolletje ijs toevoegen. In een mum van tijd staat er een heerlijk dessert op tafel. Een perfecte afsluiting van de dag. Geniet nog even van een avond zonnetje, zet een lekker muziekje op of kijk een leuke film. Met een aantal handige telefoon accessoires is dit een fluitje van een cent. Wat dacht je van een box die je kunt verbinden via bluetooth of een tablethoes die je kunt neerzetten als standaard voor extra kijkcomfort. Dat maakt je avond helemaal compleet.

Wat zijn jouw favoriete zomersnacks?

Foto watermeloen pizza van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 3, 2019 /