Zo creëert je kindje sterke band met familie ver weg

Woon jij ver van je familie en vind je dat lastig voor je (toekomstige) kind(eren)? Ben je bang dat de band met (schoon)familie om de hoek een stuk sterker is en de andere relatief onbekenden blijven. Dit is nergens voor nodig. Wij wonen op twee uur rijden van mijn familie én mijn vierjarige en zijn neefje zijn twee handen op één buik. In dit artikel deel ik mijn geheim voor deze sterke band met familie op afstand.

Bellen

Al is je kindje nog zo klein laat hem of haar ook de stemmen van familieleden op afstand horen. Als je met ze belt, hou dan de telefoon ook kort even bij je kindje en laat opa en oma iets vertellen. In het begin is het misschien een beetje gek om te praten tegen iemand die geen woord terugzegt – hoogstens een klein kraaitje doet of misschien zelfs gaat huilen – maar je zult merken dat je kind echt de stem herkent wanneer de familie van ver weg opeens echt op de stoep staat. Wat dat betreft, zijn stemmen echt zoiets magisch. Geen wonder dat aanstaande vrijdag – 16 april – De internationale dag van de stem wordt gevierd. Het perfecte moment om extra stil te staan bij al die bijzondere telefoontjes.

Telefoon voor kinderen

Die magie geldt trouwens niet alleen voor gesprekken tussen volwassenen en een kindje, maar zeker ook voor kinderen onderling. Onze kleine man heeft zijn nichtje en neefje al vrij snel aan de lijn gehad. Vanaf het moment dat ze kunnen praten, is het een genot om naar te luisteren. Wat dat betreft kan ik me helemaal voorstellen dat we op een gegeven moment een sim only aanschaffen, zodat hij zelf kan bellen als hij dat wil (natuurlijk wel op normale tijden, maar dat heb je als ouder zelf in de hand).

Facetime

Een andere tip is echt regelmatig beeldbellen of Facetimen. Dat doen wij hier frequent met de hele familie. Aan de ene kant ziet hij dan zijn tante met neefje en nichtje, terwijl hij in het andere scherm opa en oma ziet. Op momenten – zoals bij een eerste schooldag – is het dan leuk om het hele verhaal met iedereen te delen, net als je zou doen als je wel bij elkaar op de koffie kon. De laatste tijd wil zoonlief ook steeds vaker alleen met zijn neefje Facetimen. De ene keer gillen ze dan vooral elkaars naam, terwijl ze gekke bekken trekken.

Samen spelen via smartphone

De andere keer laten ze speelgoed aan elkaar zien of delen ze tv-tips (omdat de ander net voor de buis zit). We hebben zelfs al verstoppertje gespeeld via dit platform. Waarbij de één roept waar hij denkt dat de ander zit en de ouder filmt. Het gebeurt ook steeds vaker dat hij mijn iPhone in handen neemt, naar zijn speelgoed loopt en dan als het ware samen gaat spelen. Tja, en dan hou je wel eens je hart vast. Misschien dan beter een oude smartphone voorzien van een nieuw sim-kaartje en bijvoorbeeld sim only onbeperkt bellen by Simyo.

Sterke band

We mogen elkaar dan maar een paar keer per jaar zien – zeker in de coronatijd is het aantal bezoekjes beperkt gebleven – toch is de familieband ontzettend sterk tussen de kinderen. Als ze elkaar weer zien, dan spelen ze in real life verder waar ze op Facetime gebleven zijn. Dat is zo bijzonder om te zien. Daarnaast voelt hij zich nu al thuis in de regio waar ik vandaan kom. Ik vertel namelijk na die gesprekken ook vaak over waar ik ben opgegroeid. Zo is hij zich wel bewust van de afstand, want door de telefoongesprekken voelen ze natuurlijk heel dichtbij. Dat hechte contact is voor mij ook echt de reden dat ik vanaf het begin wat losser omga met schermtijd. Deze telefonische familiemomenten zijn zo waardevol.

Dit artikel is een samenwerking met Simyo.

april 15, 2021 /