Plons… kind gooit iPhone in zijn zwembad

Plons! Zo ging het een paar weken geleden op een mooie zomerse zondagavond. Zoonlief zat ontspannen een Brandweerman Sam filmpje te kijken op mijn iPhone en wij kletsen met dorpsgenoten die voorbij wandelden. Tot ik opeens naast me een plons hoor en zie dat mijn kind zo mijn iPhone in zijn zwembad gooit. Daar lag-ie op de bodem. Au.

Nu kunnen de nieuwste iPhones allemaal ‘zwemmen’, maar ik had nog een 6s. Als die water hapt, is het maar afwachten wat er gaat gebeuren. Natuurlijk vis ik de iPhone meteen uit het zwembad. Wat blijkt: Brandweerman Sam is enthousiast mee gedoken, want het filmpje draait nog steeds. Dat lijkt me een goed teken; al weet ik dat water natuurlijk langzaam schade kan veroorzaken. 

Paniek!

De paniek breekt hier dan ook uit. Zeker als blijkt dat mijn reservekopie al maanden niet gemaakt is. Oh jee, als ik die 10.000-en foto’s maar niet kwijt ben en ook zakelijk staan er nog wel wat belangrijke zaken op. Waar ik online lees dat ik mijn telefoon moet uitzetten, daar besluit ik toch om ‘m aan mijn laptop te hangen om zo snel mogelijk alles veilig te stellen. Met name al die foto’s van de eerste twee jaar van mijn kleine man wil ik  echt niet missen. En ook de foto’s van een veel te vroeg overleden familielid mogen niet verloren gaan. Als mijn laptop dan ook nog begint te stotteren bij het synchroniseren van de foto’s dan breekt de stress echt uit.

iPhone onmisbaar

Mijn telefoon blijft het die avond doen en overleeft de nacht. Toch blijf ik gestresst. Wat als ie straks uitvalt? Of volgende week? Misschien pas volgende maand. Dan ben ik opeens niet bereikbaar. Wat als er een belangrijke klant juist op dat moment belt? Of de opvang me niet kan bellen, omdat er iets met de kleine man is. Tijd dus om een nieuwe smartphone aan te schaffen. Absoluut weer alleen het toestel, zodat ik gewoon sim only kan blijven gebruiken. Door dit bad-avontuur besef ik me hoe fijn dat is: je zou namelijk maar een abonnement hebben en al snel zoiets meemaken. Dan betaal je voor een telefoon die je al lang niet meer hebt. Nee, dan ga ik liever voor de korte pijn: goedkoop sim only abonnement in combinatie met de mobiel die ik wil.

Ondernemersvoordeel

Voordeel van een eigen bedrijf hebben, is dat ik mijn nieuwe iPhone zakelijk kan kopen. Dat betekent dat ik de BTW terug kan vragen én dat ik ‘m als kosten kan opvoeren. Ja, die prijs daar schrik je even van als je ‘m in één keer moet aftikken, maar aan de andere kant: door de hoogte van het bedrag kun je ‘m op het lijstje zetten voor de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Als je namelijk voor meer dan 2.300,- euro investeert in een jaar dan krijg je hier nog eens 28% van het investeringsbedrag aan voordeel van . De aangeschafte zakelijke goederen moeten dan wel meer dan 450,- euro excl. BTW kosten. Daar kan je boekhouder of accountant je alles over vertellen. Een telefoon die je bij je abonnement aanschaft, komt hier dus niet voor in aanmerking.

Foto van telefoon die in het water valt van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 19, 2019 /