iPhones en enthousiaste peuters… drama’s voorkomen!

iPhones en enthousiaste peuters… zoals jullie weten, heb ik daar door het iPlons-avontuur de nodige ervaring mee. Zoonlief heeft natuurlijk totaal geen besef van waarde, dus die vindt het helemaal niet gek om de telefoon naast zich neer te leggen. Of beter gezegd: gooien. Zolang dat op bed of op de bank is, valt het mee. Maar je wil natuurlijk niet dat zo’n dure smartphone binnen no-time al weer schade heeft. Kortom tijd om mijn iPhone goed te beschermen. Mijn tips deel ik graag met jou.

iPhone beschermen

Ja, dan kun je zeggen ‘je laat je kind toch niet met je mobiel spelen’. En inderdaad: we laten ‘m ook niet met onze smartphones spelen. En ook het kijken van filmpjes valt wel mee. Daar hebben we tenslotte de tv en iPad voor. Maar Facetimen dat doen we wel volop. Opa en oma wonen namelijk niet om de hoek. En ook zijn neefje en nichtje zitten 200 kilometer van hem vandaan. Doordat ze elkaar regelmatig ‘zien’ tijdens het beeld bellen, zijn ze absoluut geen onbekende voor elkaar.

Peuter met een iPhone

Sterker nog: de tweejarige vraagt regelmatig of hij ze even mag zien. En ook bij zijn tante zijn er twee kleintjes die maar al te graag willen vertellen over hun (vakantie)avonturen. Dan kunnen wij de telefoon wel vasthouden, maar juist als je dat niet doet – en ze het idee hebben dat ze echt met zijn tweetjes of drietjes in gesprek zijn – hoor je de leukste dingen. Wat dat betreft laten we onze kleine man daar dus vrij in.

Extra bescherming

Moet je dan voor een goedkoper exemplaar kiezen? Natuurlijk heb ik daar over nagedacht, maar ik ben zelf erg gehecht aan de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van Apple. Dan maar even slikken als je het bedrag ziet en er voor gaan. Wel voorzichtiger natuurlijk. Daarom heb ik gekozen voor een transparant sotfcase hoesje, inclusief iPhone XS Screenprotector. Op die manier is mijn kostbare bezit tenslotte beter beschermd tegen vallen en stoten. Dat heb ik ook bij mijn vorige gezien. Je hebt er echt veel langer plezier van dan zonder deze bescherming.

Beschermhoesje en portemonnee in één

Manlief – die in navolging van mij ook toe was aan een nieuwe telefoon – heeft zelf voor een hoesje met portemonnee gekozen. Aan de ene kant baal ik ervan dat ik dat ook niet meteen heb gedaan – want wat is dat verschrikkelijk handig – maar aan de andere kant kan ik nu wel uitgebreider zoeken naar het juiste hoesje om mijn iphone te beschermen. Zo heb ik nu de 2-1 Gelly Wallet Zipper gespot. Voor 24,95 heb ik dan een wallet case en een uitneembare cover.  Door de magneetjes kun je ‘m zo in de book case plaatsen en er weer eenvoudig uithalen. Ik gebruik mijn iPhone in de auto vaak ook als navigatie en dat gaat zo heel eenvoudig. In dit hoesje kun je daarnaast drie pasjes kwijt – één daarvan heeft zelfs een slide functie – en  voorop zit een portemonnee vakje. Dat vind ik zo ideaal aan deze: kun je dan gewoon los geld in bewaren tijdens het stappen of je fiets- en of huissleutel. Dan heb je opeens geen tasje meer nodig. Deze iPhone XS Wallet Case gaat absoluut op mijn verlanglijstje!

Fietshouder

Daarnaast zijn er natuurlijk nog de nodige iPhone XS Accessoires verkrijgbaar, waarbij een fietshouder wat mij betreft tegenwoordig niet mag ontbreken. Je riskeert tenslotte een boete van 95,- euro als je nog met je smartphone (of ander apparaat) in de hand rijdt. Eigenlijk heb ik ‘m nooit in handen, omdat ik aan het bellen ben of muziek luister. Nee, ik heb ‘m alleen vast als ik aan het navigeren ben. Met je telefoon in een fietshouder is dat nog makkelijker ook.

Foto vrouw met iPhone XS via Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 19, 2019 /