Makkelijke kleding én helemaal van nu

Makkelijke kleding én helemaal van nu – daar ben ik de afgelopen tijd bewust naar op zoek gegaan. En tot mijn grote verbazing heb ik gewoon weer twee merken gevonden,  die bij mij passen. Kennen jullie Penn and Ink al? Of de broeken en jeans van Cambio?

Penn and Ink

De lezers die mij kennen, weten dat ik absoluut geen popje ben. In de zomer draag ik absoluut jurkjes, maar op een doordeweekse dag kies ik het liefst voor gemakkelijk. Shoppen daar ben ik al helemaal niet van. En wassen: dat doe ik heel voorzichting. Tja, dan krijg je dus dat je jarenlang in dezelfde kleding loopt. Maar zelfs mijn makkelijke kleding mag wel wat meer van nu zijn. Zodat ik zonder schaamte de deur kan open doen voor de pakketbezorger. Kleding waarin ik gewoon mijn zoon naar de opvang breng of hem daar ga halen. Bij het Amerikaanse Penn and Ink zit ik dan goed. Jong, eigenzinnig, casual en innovatief – omschrijven dit merk. 

Penn and Ink is zo’n merk met heerlijke warme, ruime truien. Toch ben je in de truien van dit merk niet meteen een grijze muis. Juist net. Ze hebben ze namelijk in allerlei kleuren, inclusief opvallende details. Denk dan bijvoorbeeld aan een split in de zijkant. Ben je juist op zoek naar een zakelijke look, dan hebben ze mooie jurken. Zowel basic, maar ook met opvallende prints. Qua prijs zit dit merk wel aan de hogere kant van het segment, maar als ik er net zolang van geniet als van mijn meeste kleding dan is het wat mij betreft echt zijn geld waard.

Cambio

Een goede broek vinden, is voor mij al van jongs af aan een uitdaging. Met mijn korte beentjes zijn de meeste broeken standaard te lang. Gelukkig heb ik een handige moeder, dus dat probleem is zo opgelost. Maar ik heb ook heel vaak gehad dat ie aan de voorkant mooi stond, terwijl-ie aan de achterkant gewoon niet aansloot. Of achter zat-ie mooi, terwijl het aan de voorkant dan juist weer veel te strak zat aan mijn bovenbenen. Een worsteling die meer vrouwen herkennen, verwacht ik. Cambio lijkt wat dat betreft een kanshebber om één van mijn favoriete merken te worden. Dit Duitse kledingmerk heeft zich namelijk volledig gefocust op dé perfecte jeans en pantalons. Ze hebben daarbij alle aandacht voor de pasvorm, maar ook voor het materiaal gebruik.

Het valt me op hoeveel verschillende broeken ze wel niet hebben. Zelfs als je op zoek bent naar een makkelijk model – zo’n jogpantalon – kan ie er wel gewoon super trendy uit zien. Wat dat betreft, heb je toch geen excuses meer om een hele dag in je huispak rond te lopen. Maar ook de leggings, treggins, jeans en pantalons – allemaal zien ze er ontzettend comfortabel uit. Dat komt waarschijnlijk door de taillehoogte die gewoon normaal is. Heerlijk! Ook dit merk zit qua prijs wat hoger in het segment. Toch hoor je mij daar niet over klagen. Een goede broek doet namelijk wonderen voor je figuur.

Foto van Shutterstock.

november 22, 2019 /