Zoektocht naar schoenen die gezien mogen worden

Schoenen die gezien mogen worden; daar ben ik aan toe. Je kunt me op dit moment uittekenen in mijn sneakers van een bekend sportmerk, maar het mag op het podium wel iets netter. Zeker als je – net zoals bij de Boekenbeurs in Antwerpen – op een bank op het podium zit. Dan kan iedereen natuurlijk de hele tijd je schoenen bewonderen. Tijd voor een zoektocht naar leuke schoenen!

Tamaris

In mijn online zoektocht kom ik uit bij Tamaris. Dit merk heb ik jaren geleden ontdekt tijdens een van mijn shopsessies in Antwerpen. Als je maatje 36 hebt, is het niet altijd makkelijk om de juiste schoenen te vinden, maar dit merk heeft ook een ruim aanbod voor de kleine voetjes (vanaf maat 36). En ze hebben echt een heel breed aanbod: van laarzen tot sneakers, tot pumps en bottines.

Laarzen vind ik ontzettend mooi; ze staan tenslotte ook netjes onder een jurk of rok. Alleen is dat met stevige kuiten – waar ik gezegend mee ben – vaak geen succes. Het moet tenslotte geen bevalling zijn om de laars te kunnen sluiten. Nee, zeker als moeder wil je snel in je schoenen kunnen schieten. Schoenen met ingewikkelde veterconstructies vallen dan ook af. Eenvoudig strikken kan nog wel. Maar dan moeten ze meteen goed zitten. Bij een schoen met een rits zit je dan eigenlijk altijd wel goed.

Enkellaarsjes

Dan kom je natuurlijk al snel op enkellaarsjes uit. Tamaris heeft bijvoorbeeld leuke met studs en een minimaal hakje. Dat laatste bevalt mij wel. Ik sta het liefst met beide benen op de grond. Letterlijk en figuurlijk. Dan kan een schoen met 7 centimeter hak nog zo leuk zijn – er zitten echt een paar pareltjes bij, voor een mooi prijsje – ik laat ze echt aan mij voorbij gaan.

Voordeel van online shoppen, is dat je eenvoudig ook andere merken kunt ontdekken. Omdat in één categorie  meerdere merken zitten. En je kunt bij de filters ook de hakhoogte ingeven. Als ik dan mijn keuzes aangeef:  maat36, zwart, leer en stijlvol, komen er een paar kanshebbers voorbij. Ik ontdek zelfs een merk dat ik nog niet ken: Remonte. Een zwart enkellaarsje met rits en hak van 4,5 centimeter (dat is mijn max, haha). Er zitten subtiele studs op de schoen en hij is volledig van leer. En dat voor 79,95 euro. Een goede vondst denk ik zo.

Foto van schoenen via Shutterstock.

november 22, 2019 /