Hulde aan de pedagogisch medewerker

In onze (carrièregerichte) maatschappij komt het steeds vaker voor dat beide ouders full- of parttime aan het werk zijn. Veel kinderen gaan meerdere dagen per week naar de kinderopvang. Dat zijn heel wat uurtjes waarin de ouder geen invloed heeft op de opvoeding van het kind. Gelukkig is daar de pedagogisch medewerker die tijdelijk de taken van de papa en mama kan overnemen.

Kinderopvang groeit

Uit een onderzoek van de Rijksoverheid blijkt dat in 2019 in Nederland zo’n 815.000 kinderen naar de kinderopvang gaan. Het afgelopen jaar is het gemiddelde aantal uren dat een kind naar de kinderopvang gaat gestegen tot maar liefst 56,8 uur per maand! Het is natuurlijk heel belangrijk dat gedurende al deze uren het kind in zijn of haar opvoeding wordt ondersteund en bijgestuurd.

Grote verantwoordelijkheid

Het tijdelijk overnemen van de ouderrol is een taak met een enorm grote verantwoordelijkheid. Als pedagogisch medewerker in een peuterspeelzaal of kinderdagverblijf lever je een grote bijdrage aan de opvoeding en ontwikkeling van de kinderen. Het bedenken en samen uitvoeren van leuke en educatieve activiteiten, leren zelfstandig te spelen, verschonen en samen eten en drinken behoren allemaal tot het takenpakket. Ook sta je nauw in contact met de ouders en monitor je het kind wanneer er problemen zijn. Als pedagogisch medewerker kun je voor zowel kind als ouder echt hét verschil maken.

Tekort!

Een prachtig en dankbaar beroep. Helaas is er in Nederland een tekort aan pedagogisch medewerkers. Wachtlijsten zijn geen uitzondering en er staan veel vacatures open. Zo ook bij CompaNanny! Een leuk, jong en liefdevol bedrijf met meerdere kinderdagverblijven onder haar hoede. Ben je geïnteresseerd? Neem vooral een kijkje op de pagina met de vacatures pedagogisch medewerker.

Lees ook: Over de hoeveelheid opvang waar wij voor kiezen, heb ik me best wel eens zorgen gemaakt.

Afbeelding via Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

december 4, 2019 /