Ouders Down the Road vertellen hun verhaal

De ouders van de jongeren die we zien in Down the Road (Eén) vertellen op VRT NU hun verhaal. Hoe ervaren zij het om een kind met downsyndroom te hebben.

Hun verhaal over Down

In ‘Hun verhaal over Down’ delen ze hun ervaringen over het leven met een kind met Down, en hebben ze het onder andere over de geboorte van hun zoon of dochter, de opvoeding, hoe ze met de liefde omgaan, en hoe ze naar de toekomst kijken. Deze ouders vertellen openhartig over de mooie, maar ook de minder makkelijke momenten.

Reactie van ouders

Wat de ouders zoal zeggen:

  • Kathleen en Gert, ouders van Maud (seizoen 2): “In zekere zin is het grootste probleem dat je tegenkomt niet het krijgen van een kind met het syndroom van Down. Maar wel hoe de omgeving erop reageert, dat is een veel groter probleem.”
  • Chris, mama van Yens (seizoen 2): “De handleiding krijg je er helaas niet bij wanneer hij geboren wordt.”
  • Christel en Leo, ouders van Lore (seizoen 1): “Je moet leren loslaten, zegt ze. Dat is weer een nieuwe stap in haar ouder worden.”
  • Suzie en Geert, ouders van Jaimie (seizoen 3): “Voor geen goud ter wereld zouden we hem nog willen missen. “

Bekijk de reeks ‘Hun verhaal over Down’ nu via Eén op VRT NU. Dit is een Vlaamse streamingdienst waarvoor je moet inloggen. Ik hoop dat dit vanuit Nederland ook lukt. Mij is het eerder wel gelukt, waardoor ik ‘m via Google Chrome nu kan kijken.

En stel ook je zelf de vraag of jij via de NIPT zou willen weten of je een kindje met downsyndroom verwacht of niet.

Down the Road

Voor de Nederlandse volgers die Down the Road nog niet kennen even kort een toelichting op het programma. Hierin gaat presentator Dieter Coppens op avontuur met een begeleidster en zes jonge volwassenen met het downsyndroom. Tijdens deze reis gaan ze op zoek naar zelfstandigheid, vriendschap, liefde, nieuwe ervaringen en hun eigen grenzen. In het voorjaar 2020 is het derde seizoen van deze reeks op Eén uitgezonden.

Foto: VRT – De ouders van Maud.

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 21, 2020 /