Met kinderen op vakantie, wie durft

Wie gewend is zonder kinderen of zelfs solo op vakantie te gaan, ziet er misschien mét kinderen als een berg tegenop. Menigeen ging je voor en dat blijkt allemaal best te doen. Soms zelfs heel goed. 

Solo vakantie

Solo op vakantie gaan is helemaal hot. Of je nu een relatie hebt of niet, als de een naar het strand in Bali wil en de ander wil hiken in Noorwegen, gaat ieder zijn weg. Twee travelbags inpakken en wegwezen. Heb je elkaar nadien vast veel te vertellen. 

Als er kinderen zijn is dat natuurlijk een ander verhaal. Wie neemt dan immers de kinderen mee? Eerlijk is eerlijk, in veel gevallen wordt er dan toch voor een vakantie gekozen waarin voorop staat dat de kinderen zich vermaken. Kinderen blij, ouders blij. 

De camping blijft met kinderen populair

Waar je dan naartoe gaat? De camping is populair. Kun je in je eigen toilet- en douchegelegenheid voorzien dan kom je mogelijk deze zomer een heel eind. Nederlandse campings zullen je hartelijk ontvangen. Hoeft niet meteen drie weken, je kunt het ook een weekend uitproberen. De weekendtas is immers zo gepakt. En hoe het met de buitenlandse campings staat, zal de tijd leren. We hebben nog een aantal weken totdat het echt zomervakantie is. 

Huisje huren is comfortabel

Met kinderen is het ook ideaal om een huisje te huren. Vooral gemak dient de mens, de keuken is ingericht, de bedden staan klaar. In ieder geval moet je weten dat reizen niet ophoudt als er kinderen zijn. Daar is een aantal inspirerende boeken over verschenen. We noemen er hier twee. 

Boeken over reizen met kinderen

Van Terschelling tot Timboektoe: hierin hebben gezinnen hun reisverhalen opgeschreven. Veel verhalen gaan over de ervaringen van ouders met jonge kinderen. Van baby’s tot kleuters. Het boek verscheen in 2019, dus is vrij actueel. 

Koters en kokosnoten: een boek dat minder recent is, maar wel tot de verbeelding. Koters en kokosnoten gaat over een stel dat met hun twee kinderen door Thailand en Maleisië reist. Zie jij dat zitten? Herschel rugzak op en gaan… In dit geval wordt er eerlijk geschreven over bijvoorbeeld jengelende kinderen omdat de bus maar niet komt of over een kind dat geen rijst lust. Misschien moet je de accommodatietips even loslaten want het is al een tijd geleden verschenen, maar verder blijven de verhalen inspirerend. 

Genoemde boeken zijn via Bol.com (ook tweedehands) te krijgen.

Foto van vakantie met kinderen via Shutterstock. 

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 23, 2020 /