Documentaire Overtijd over abortus

De documentaire Overtijd over abortus is vanavond (donderdag 4 juni 2020) te zien om 21.00 uur op NPO 3. Regisseur Tessa Louise Pope brengt het verhaal van drie jonge vrouwen die een zwangerschap hebben beëindigd. De documentaire wordt besproken in De Sekszusjes kijken Overtijd, waarin Krista en Marcelle Arriëns een licht werpen op de taboes rond abortus, met onder meer Tessa Louise Pope.  

Overtijd

In de intieme interviewfilm Overtijd vertellen drie jonge vrouwen over de impact van de complexe keuze voor abortus. Over de twijfels, de schaamte, het schuldgevoel en hoe deze ervaring een rol speelt in hun leven nu. De film verweeft de interviews met krachtige beelden die de verschillende fasen van hun worsteling symboliseren.

Taboe op abortus

In het voor- en nagesprek, met de titel De Sekszusjes kijken Overtijd, ontvangen Krista en Marcelle Arriëns de regisseur van de documentaire en (ervarings)deskundigen. Waarom is abortus, nog steeds, een taboe? Waarom blijft het zo moeilijk om erover te praten in Nederland? En hoe kunnen we er wél over praten? De Sekszusjes gaan op openhartige en eigenzinnige wijze in gesprek over het omgaan met abortus.

Tessa Louise Pope

Overtijd iseen Teledoc Campus-film van regisseur Tessa Louise Pope, producent Hazazah Pictures en VPRO. Teledoc Campus is een samenwerkingsproject van NPO, CoBO, Nederlands Filmfonds en NPO-fonds voor de ontwikkeling van documentairetalent. Jonge regisseurs en producenten krijgen met korte documentaires de kans ervaring op te doen.

Sekszusjes

VPRO’s Sekszusjes zijn de zussen Krista en Marcelle Arriëns. Zij maken voor de VPRO de uiterst succesvolle YouTube-serie Sekszusjes TV. Hun programma ontving de Hashtag Award voor Beste New Creator en de Sekszusjes werden door de Volkskrant uitgeroepen tot mediatalenten van 2020.

Overtijd – Trailer from hazazah on Vimeo.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 4, 2020 /