Coronakilo’s verliezen? Zo ga ik de strijd aan

Coronakilo’s verliezen? Ja, ook bij mij is het nodig. Waar ik voor de coronacrisis net mijn draai had gevonden met sporten, daar stond bewegen – maar ook gezond leven in het algemeen – helemaal niet meer zo hoog op mijn prioriteitenlijstje. Met zijn drietjes (twee fulltime werkende ouders en een peuterpuber) de periode doorkomen, was al heel wat.

Boosdoeners van mijn coronakilo’s

Waar het mis ging? Met een goede carnaval (en de nodige wijntjes) en aansluitend een goedverzorgde all-inclusive vakantie had ik natuurlijk niet de gezondste voorbereiding op deze coronacrisis. Op de weegschaal viel de schade op dat moment wel mee en ik had ook zin om weer te trainen. Tja, dat lukte nog een keer of twee en toen ging het hele land op slot. Fanatiek heb ik toen nog een sportmat en zo’n step-bank aangeschaft, ik volgde nog wat online lesjes (zelfs meer dan ervoor), maar al snel verdween alle energie om thuis te trainen. Fulltime mama zijn, is namelijk niet niks. Dus kruip je ’s avonds al snel op de bank (of in bed) met wat lekkers erbij. Een chippie, chocolaatje of – de lievelings van onze kleine man – een donut. Huppakee… 2 kilo erbij aan het einde van de rit.

Coronakilo’s aanpakken

Tijd dus om die coronakilo’s te gaan aanpakken. Allereerst door meer vocht en groente tot mij te nemen. Want aan twee liter water per dag kom ik op de meeste dagen echt niet. En groenten… Tja… dat is helemaal een lastig verhaal. Als je ze alleen bij het avondeten eet, dan is het echt lastig om aan de dagelijks aanbevolen 250 gram te komen. Voor de komst van onze kleine man heb ik een tijdje koolhydraatarm gegeten. In de methode die ik toen volgde, zaten ook veel groentesappen.

Slowjuicer

Destijds heb ik ze gemaakt met onze blender, maar als je zoveel mogelijk smaak, vitaminen enzymen wil behouden, dan is het gebruik van een slowjuicer aan te raden. Op Slowjuice.nl lees ik dat je hierdoor ook heel goed spinazie, sla, munt en andere bladgroenten en kruiden kunt persen. Zelfs gember en bleekselderij kun je zo als ingrediënt gebruiken voor de gezondste sapjes. Is de smaak van een bepaalde sap te sterk, dan kun je ‘m altijd eenvoudig aanlengen met water. Sla ik met een Slowjuicer dus twee vliegen in één klap in de strijd tegen de coronakilo’s: ik krijg meer groenten binnen én meer vocht.

Coronakilo’s verdwijnen door gezonder te eten

Als het goed is, verdwijnen mijn coronakilo’s absoluut door gezonder te eten. Daar is nog zoveel winst te behalen. Wat ik inmiddels al toepas? Ik drink direct na het opstaan al een glas water en probeer bij iedere maaltijd (zelfs bij het ontbijt) al iets van groente tot mij te nemen. Heb ik toch de behoefte om te snoepen, dan wordt het geen wandeling naar de koek- en chipslade, maar naar de koelkast. Een tip die ik heb gekregen, is namelijk dat je iedere keer dat je iets wil eten, eerst een snoeptomaatje pakt of een schijfje komkommer. En ik ga weer strikter letten op de koolhydraten die ik tot mij neem.

Tennis en krachttraining

Aan de andere kant heb ik ook het sporten weer opgepakt. Met mijn personal trainer Lieke werk ik inmiddels alweer een paar weekjes aan mijn kracht en balans. Mijn motto ‘al het lui zweet mag er wel uit’… Ja, daar houdt ze me wel aan… Lieke schotelt me twee keer per week diverse oefeningen voor, waarbij ik echt alles geef. Daarnaast zijn we met onze vriendengroep gaan tennissen bij de plaatselijke vereniging. Die hadden een voordelige zomeraanbieding en we zochten als vrienden nog een leuke corona-proof bezigheid (en inderdaad het is beter voor de coronakilo’s dan bar of bank hangen). We proberen iedere week te gaan. Deze week heb ik zelfs aansluitend nog les. Dat betekent dat de nooit-sportieve Patricia opeens vier keer in de week intensief aan het sporten is. En alsof dat nog niet genoeg is, wil ik ook mijn stappenteller dagelijks verslaan. Iets wat makkelijk gaat nu onze kleine man een speeltuin heeft gevonden die een kilometertje lopen is. Zelf vliegt ie er op zijn loopfiets heen, dus af en toe moet ik even een sprintje trekken om hem (en mijn man) bij te houden.

Ik heb er alle vertrouwen in dat deze aanpak tegen mijn coronakilo’s gaat werken. En wie weet gaan er dan ook nog wat van de overgebleven zwangerschapskilootjes mee…

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 17, 2020 /