Deze krachtpatsers houden ons huis schoon

Als er één merk is dat je hier in ons huishouden in verschillende hoedanigheden terug ziet komen, dan is het HG. Dit merk heeft een heel ruim aanbod aan effectieve producten voor reiniging, onderhoud en herstel in en rondom het huis. Diverse van deze krachtpatsers houden ons huis (snel) schoon, waardoor we meer tijd over houden voor elkaar.

Merkentrouw

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo merkentrouw. Ik denk dat er maar één ander product is dat we altijd van hetzelfde merk kopen en dat zijn de luiers voor zoonlief. Verder wissel ik af tussen de producten die ik voordelig heb gekocht in de aanbieding of die we toevallig tegenkwamen toen we ze nodig hadden. Maar voor HG maak ik echt een uitzondering; daar gaan we namelijk bewust naar op zoek. Niet gek, want vanaf het eerste gebruik zijn wij hier onder de indruk. Dan geldt echt het gezegde: never change a winning team.

Kalk

Die eerste kennismaking deden we niet in de winkel, maar via mijn moeder. Mijn lief en ik hadden net ons eerste huis gekocht en ontdekten al vrij snel dat er veel kalk in het water zat. Vergat je een paar spetters in de douche uit te drogen, dan zat er meteen een vlek op het douchescherm. Maar hoe krijg je kalk weg? Gelukkig heeft HG hier een uitgebreide lijn aan kalkverwijderaars voor. Variërend van professionele kalkaanslag verwijderaar, 3x sterkere kalkweg schuimspray of bijvoorbeeld een douche & wasbakspray. En inderdaad dat vieze laagje verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Al is mijn tip daarbij wel, zorg dat de kalk in eerste instantie al geen kans krijgt. Dan kun je het echt veel mooier houden. Dat betekent dat wij het douchescherm dus nooit ‘nat’ lieten, maar altijd even met een aftrekker en handdoek afdeden na het douchen. Vervolgens kun je – bij de grote schoonmaak van de badkamer – het geheel met HG behandelen en het ziet er allemaal weer als nieuw uit.

Zilvervisjes…

Heb jij van die kleine, glimmende, vliegensvlug kruipende beestjes in huis? Niets zo vies als zilvervisjes. Alleen ontkom je er in een nieuwbouwwoning bijna nooit aan, omdat ze genieten van de nog vochtige muren en het gebruikte hout. Ze verschuilen zich graag achter plinten en in ruimtes als de kelder, toilet, badkamer en keuken. Hoe ze je huis binnen komen? Ze liften gewoon mee via verhuisdozen, meubilair, oude boeken, papier, kleding en zelfs op voedsel. Het kan een ware plaag worden, zo hebben wij in ons vorige huis ervaren.

Dan kun je een reinigingsbedrijf laten komen of je kiest – voor de heel wat goedkopere variant – de HG spray tegen zilvervisjes. Spuit overal waar je vermoed dat ze zitten: tussen kieren, naden en achter kasten. Doe dat tot de plaats zichtbaar vochtig is (spray is vlekvrij, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken). Zo krijgt dit ongedierte 4-6 weken lang geen kans meer. De dagen naderhand schrik je wel van hoeveel overleden zilvervisjes er tevoorschijn komen. Herhaal dit vervolgens na vier tot zes weken weer en uiteindelijk merk je dat je er nog amper last van hebt. Ik weet niet hoe dat voor jou is, maar voor mij voelt mijn huis dan echt een stuk schoner aan.

Vlekkenspray

Verder gebruiken wij diverse producten van HG tegen vlekken. Aan de ene kant de vlekkenspray voor kleding – wat wel nodig is met een peuter. En voor de zekerheid hebben wij ook de extra sterke vlekkenspray voor tapijt en bekleding klaar staan voor het geval dat er gemorst wordt met bijvoorbeeld koffie of wijn op onze bank (die gedeeltelijk van stof is) of stoelen. Maar onder deze categorie schaar ik ook de intensieve kookplaat reiniger en de reiniger voor onze oven en de oven, grill & barbecue reiniger. Vieze vlekken verdwijnen zo met deze krachtpatsers waar ik echt niet meer zonder zou kunnen in mijn huishouden.

Ben jij ook trouw aan een bepaald product?

Twijfel jij over je kinderwens?

september 28, 2020 /