Welke meisjes schoenen passen het beste bij jouw dochter?

Kinderschoenen uitzoeken… Wij hebben natuurlijk nog een peuter, dus die kan niet echt vertellen of een schoen nu lekker zit of niet. Het is dan een kwestie van smaak… Maar hoe bepaal je de smaak van een driejarige? Die van ons roep standaard dat geel, rood, blauw en groen zijn lievelingskleuren zijn… En valt de keuze bij jongens nog mee als je het vergelijkt met meisjes schoenen… Hoe maak je dan een keuze…

Veters of niet…

Bij de keuze voor de juiste schoen voor jouw meisje (of stoere kleine man) is wat mij betreft echt of je gaat voor een exemplaar met veters of niet. In het geval van onze driejarige is strikken nog wat te hoog gegrepen, dus wij hebben nu een paar schoenen met klittenband. Hij heeft ze zelf uitgekozen, waardoor-ie ook echt zijn best doet om ze zelf aan te doen en de klittenband goed te doen. Bij de opvang wel zo fijn; maakt ‘m net weer wat zelfstandiger. Maar je kunt ook kijken naar laarsjes of een veterschoen die gecombineerd is met ritjes. Dan kun je de schoen wel goed aantrekken (een beetje stevigheid is toch wel fijn), maar kunnen ze de schoenen dankzij de ritjes zelf toch uit en aantrekken.

Type schoen

Als je de keuze hebt gemaakt voor veters, klittenband of een ritssluiting (bij laarsjes) dan is het vervolgens zaak om te kijken naar wat voor soort schoen je gaat kiezen. Ga je voor een hoog of laag exemplaar. Stoer of toch wat klassieker. Qua uitstraling ben ik van mening dat je jouw kind echt mee kunt laten beslissen. Zeker meisjes zijn al op jonge leeftijd bezig met wat ze mooi vinden. Als ze zelf kiest wat haar poppen draagt, dan mag ze hier toch ook wat over te zeggen hebben? Zo doe ik dat ook; mijn zoon mag gewoon aangeven of ze mooi zijn of niet. Juist als hij een bepaald kledingstuk zelf heeft uitgekozen, kan ik ‘m vervolgens ook veel makkelijker aankleden in die betreffende outfit. Zo zit dat ook echt bij de schoenen. Tja, en de schoenen die hij van zijn oma had mogen uitkiezen, waren helemaal favoriet.

Kleur?

Dan de kleur… Kinderschoenen heb je tenslotte in allerlei kleuren en prints. En als je dan naar de meisjesschoenen kijkt, dan kun je ook kiezen uit de felgekleurde roze exemplaren en wat dacht je van alle glitters en dierenprinten. Ja dat vinden ze leuke meisjes schoenen, maar of je daar als moeder ook zo blij mee bent, dat is de vraag. Past het bij haar garderobe, dan zeg ik waarom niet. Anders zou ik toch voor een minder opvallende kleur gaan. Of een broertje of zusje ze nog kan doordragen, zou ik me niet te veel zorgen maken. Ieder heeft echt heel andere voeten. Alleen als een schoen amper gedragen is, zou ik ‘m nog een tweede rondje geven. Maar anders is het toch echt tijd voor nieuwe exemplaren.

Mini-me

Tja en als je dan voor meisjes schoenen zoekt, dan kun je natuurlijk altijd nog overwegen om voor de mini-me trend te kiezen, waarbij je dochter schoenen heeft die bij die van jou past. Bij sneakers vind ik dat altijd wel heel gaaf. Als het hele gezin dezelfde heeft; dan ziet iedereen het meteen. Dat is één team!


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

oktober 28, 2020 /