Overkapping toch voorzien van glazen schuifwanden?

Gaan we onze overkapping toch voorzien van glazen schuifwanden, zodat we ongeacht de weersomstandigheden kunnen genieten van onze heerlijke nieuwe plek in de tuin? Op dit moment zijn we echt nog in dubio. Het is mogelijk – bij het zetten van onze overkapping is er tenslotte rekening mee gehouden – maar is het ook wenselijk?

Terrasoverkapping

Deze zomer hebben we ons terras volledig overkapt. Dit hebben we – net als de bouw van ons huis – weer zelf gedaan. Wat wil je anders met een voormalig bouwvakker als vader en een ontzettend handige man, die de smaak van het bouwen ook te pakken heeft. We hebben meteen nagedacht over het plaatsen van glazen schuifwanden, maar vonden het op dat moment nog niet wenselijk. Het is tenslotte weer een fikse investering en we hebben al een erg ruim huis. Een tuinkamer is dus geen must.

Langer genieten

Toch begint het steeds meer te kriebelen. Als de temperatuur boven de 20 graden komt, hebben we nu een heerlijke plek. We hebben deze zomer vaak buiten gegeten, waarbij we ons geen zorgen hoefden te maken over dreigende onweersbuien. En ook het zwembadje kon mooi onder de overkapping staat, zodat zoonlief in de schaduw kon spelen (en er niet te veel viezigheid in het water waait). Maar nu het weer frisser is, heb je er weinig aan. Ja, het is heerlijk om tijdens (of na) een dag vol calls even een frisse neus te halen zonder dat je last hebt van de regen. En het is ideaal dat onze groenbak nu droog staat. Maar meer kun je er niet mee.

Investering

Als je de overkapping nu combineert met een glasschuifwand, dan kunnen we er een plek van maken waar je zelfs nu nog van de buitenruimte kunt genieten. Fijne aan zo’n glasschuifwand is dat je ‘m ook zo open hebt als het weer warmer wordt en je dus een echte open ruimte wil. Je hebt ze al voor 349,- euro per meter. Dat klinkt goedkoop, maar wij hebben best wat metertjes nodig.

Wat zou ik in een tuinkamer doen?

Is die investering het waard? Nu we gedwongen steeds meer tijd thuis doorbrengen, denk ik van wel. Je kunt die ruimte namelijk op meerdere manieren weer gebruiken. Denk om thuis te sporten, of een boxlesje te volgen via de VR-bril. En ook om te spelen kan het een fijne plek zijn, omdat je hier de enorme hoeveelheid aan Hot Wheels banen echt wel kan laten liggen. Kortom: ik denk dat het tijd wordt om het rekensommetje te maken en eens bij te houden, wanneer we er hadden willen zitten. Wie weet wordt het dan ons volgende klusproject in deze tijd…

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 30, 2020 /