Inspiratie voor Sinterklaas 2020 (tips!)

Sinterklaas 2020 is weer in het land! Misschien voelt een gezellige pakjesavond verder weg dan ooit door alle maatregelen die op dit moment gelden. Maar laten we niet vergeten dat het kinderfeest toch echt steeds sneller dichterbij komt. Tijd voor wat Sinterklaas inspiratie!

Sinterklaas 2020: op tijd bestellen

Hier in huis zijn we al druk in de weer met verlanglijstjes. We mogen namelijk een cadeautje voor de kleine man uitzoeken via het werk van mijn lief. Daarnaast besef ik me meer dan ooit dat op tijd bestellen nu wel noodzaak is. Enerzijds omdat ik via Amazon echt de leukste dingen heb gespot en natuurlijk niet wil dat ze voor mijn neus worden weggekaapt. Anderzijds, omdat je niet weet hoe hard de webwinkels getroffen worden door corona(maatregelen). Het zou zomaar kunnen zijn dat pakketjes er toch iets langer over doen, omdat de capaciteit in het distributiecentrum te laag is (voor de enorme hoeveelheid pakketjes) of omdat de pakketbezorger zelf ziek is uitgevallen. Toen we dus het Sinterklaas-boek door aan het struinen waren, hebben we met onze driejarige meteen een lijstje gemaakt.

Wat willen kinderen voor Sinterklaas?

Leergierige kinderen en edu-tainment – is echt een trend van dit moment. Dat zien ze ook bij Amazon. Ondanks dat de scholen een tijdje dicht zijn geweest, blijven kinderen veerkrachtig, nieuwsgierig en leergierig. Greer Hughes, consulent-directeur Mindset van WGSN, legt uit. “Ouders gaan op zoek naar nieuwe interactievormen met hun kinderen via creatieve educatieve spelletjes en leermiddelen. We zien dat interactief en boeiend ‘edu-tainment’ zoals LEGO Education zowel thuis als in de heropende scholen een basisitem wordt. “

Ga voor creatief

Net zoals ouders een home office nodig hebben voor een betere concentratie en prestaties. Verwachten we dat onze woningen steeds meer nieuwe zones zullen krijgen zoals ‘speel-’ of ‘studieruimtes’ waar kinderen hun verbeelding de vrije loop kunnen laten gaan. Creativiteit en plezier maken deel uit van onderwijs, met whiteboards en wandkleden als populaire en gepersonaliseerde interieurdecoratie. Daarnaast wordt het maken van collages, plakboeken en upcycling populair.  

Boeiend edu-tainment

Nu onderwijs steeds meer een gezinsactiviteit wordt, zijn op strategie en logica gebaseerde familie spelletjes en activiteiten een perfecte oplossingen om leren en vrije tijd met elkaar te combineren. Games als Ticket to Ride leggen de nadruk op plezier en samenzijn waarbij kinderen en ouders samenwerken terwijl ze leren. Het bordspel Pandemic vertoont onheilspellende gelijkenissen met de huidige situatie in de wereld. We verwachten dat dit een populaire keuze zal zijn voor gezinspret. Het helpt tevens om de gebeurtenissen van het afgelopen jaar te verwerken.  

Fit op een leuke manier

Koudere maanden motiveren mensen minder om fit te blijven. Producten waarmee je als gezin op een leuke manier kunt samenzijn en tegelijk binnenshuis kunt sporten, zullen zeker aan populariteit winnen. Spelletjes zoals Stack 52 brengen spelers in beweging met verschillende gewicht oefeningen en herhalingen voor elke kaart. Je vindt ze dit jaar hoogstwaarschijnlijk terug onder veel kerstbomen, naast klassiekers als “Musical Chairs”. Dansmatten en Nintendo’s Ring Fit zijn voor kleine video game fanaten een populaire manier om fit te blijven. 

Games in overvloed

Video games, puzzels, speelkaarten, bord- en schaakspellen die vaak alleen rond de feestdagen met het hele gezin worden gespeeld, zijn bekend in veel huishoudens. Deze trend zal naar verwachting een sterke seizoensgebonden heropleving kennen. Mensen hunkeren naar de saamhorigheid en nostalgie die geassocieerd worden met gezinsklassiekers tijdens de wintermaanden. Werk je al veel digitaal, dan wil je ook wel eens wegvluchten. Als gevolg daarvan is de gamecultuur sterk gegroeid en deze zal blijven inspireren tot leuke gezinsmomenten en -gesprekken tijdens de feestdagen van 2020.  Kortom: er zijn games in overvloed bij Amazon voor Sinterklaas 2020.

Generatiespel

De toename in populariteit van games als Candy Crush, Angry Birds en Spider Solitaire met een stijging van 12% het afgelopen jaar tonen de wens om de geest scherp te houden. Gamen is ook een gezamenlijke sport: bijna 1 op de 5 gamers in Europa speelde tijdens de lockdown videogames met vrienden, het gezin of andere gamers. Aangezien de game-rage zich over de generaties heen blijft verspreiden, kunnen we met Kerstmis een grotere vraag naar multiplayer-games en -consoles verwachten. De multiplayer ervaring is een beetje veranderd. Het kijken naar mensen die online videogames spelen is nu onder 18-25-jarigen populairder dan het kijken naar sport. Samen video games spelen wordt een leuke activiteit tijdens de feestdagen.  

Nostalgische kerst

Deze kerst gaat over het vieren van de waardevolle momenten door middel van nostalgische spelletjes en rituelen uit de kindertijd. “Tijdens deze feestdagen vinden de consumenten het belangrijk om de kleine dingen te vieren, zoals dagelijkse rituelen en het aftellen”, zegt Allyson Rees. zij is hoofdredacteur Lifestyle & Interiors van WGSN. “Producten zoals genummerde cadeaus of Kerst kalenders die kunnen worden ingekleurd om op kerstavond een voltooide afbeelding te hebben, zijn ideaal om kinderen enthousiast te maken.”


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

november 16, 2020 /