Schoenen shoppen als de winkels dicht zijn

Schoenen shoppen als de winkels dicht zijn, zoals nu tijdens de lockdown? Dat doe ik in ieder geval gewoon online. Bijvoorbeeld bij Shuz waar ze tal van mooie merken verkopen voor zowel dames, heren als kinderen. Denk dan aan bijvoorbeeld Blackstone, Guess, Floris van Bommel, Nubikk, VIA VAI, Di Lauro en Dr. Martens.

Guess

Ik weet niet of jij tot het winkelende publiek behoorde dat maandag nog snel het centrum in dook om nieuwe kleding of schoenen te kopen. Ik in ieder geval niet. Naast dat ik het onverantwoord vind in deze situatie, merk ik ook dat ik steeds vaker nieuwe schoenen online shop. Als je een aantal favoriete merken hebt, waarbij je weet welke maat je nodig hebt, dan is dat natuurlijk ook heel eenvoudig. Je filter in de webshop op schoenmaat en je ziet zo wat er nog van jouw gading te krijgen is. Tja, en met mijn maatje 36 is dat in de reguliere winkel nou eenmaal niet zo veel. Online heb ik wat dat betreft meer keuze. Bijvoorbeeld bij Guess.

Sneakers

Zij hebben bijvoorbeeld nette zwarte sneakers, waarbij de witte zool een speels metallic randje heeft. Leuk onder een jeans en je kunt er ook gewoon een wandeling mee maken tijdens deze lockdown. Dat is tenslotte nog zo’n beetje het enige dat we in deze tijd nog kunnen doen… Voor mijn man heb ik daarnaast erg leuke sneakers van Blackstone gespot. Kunnen we er samen op uit…

Terug in de tijd…

Als ik schoenen van Guess zie, dan moet ik altijd denken aan de bruiloft van mijn neef inmiddels al zo’n 25 jaar geleden. We gingen destijds naar een dure schoenenzaak in onze gemeente waar een paar opvallende metallic blauwe schoenen meteen mijn ding waren.  Die kleur was zo speciaal. Als ik ze nu in een hedendaags model zou spotten, zou ik ze zo weer kopen.

Gabor

Ik heb mijn schoenen dit seizoen al geshopt. Ik heb aan de ene kant een paar fijne sneakers gekocht in de sale hier bij een schoenenzaak in het dorp. Maar ik kocht ook erg leuke enkellaarsjes van Gabor met een G-leest – die zijn ideaal voor mensen die wat bredere voeten hebben (zoals ik). Prijs-kwaliteit van Gabor vind ik ook erg fijn. Het zijn nieuw de goedkoopste schoenen, maar je hebt er lang plezier van en absoluut geen pijnlijke voeten.

Enkellaarsje

Het voordeel van dit merk is dat zij een fijne pasvorm combineren met een hedendaagse look. Ik heb daarbij gekozen voor een cognac kleur met een slangen printje aan de achterkant. Het hakje is niet te hoog, waardoor het eigenlijk tijdens iedere gelegenheid wel past. Zo draag ik ze als ik mijn zoontje wegbreng naar de opvang, maar ook naar een zakelijke afspraak. Het is zo’n paar laarsjes dat je inpakt als je een weekendje weg gaat; of je nu door de stad banjert of de kroeg in duikt (als dat weer kan) – in deze schoenen krijgen je voeten er geen genoeg van.

VIA VAI

Daarnaast liet ik mijn oog vallen op een paar enkellaarsjes van VIA VAI. Ect toen ik de Kamila Tejus Metal zag, was ik meteen verkocht. Ze zijn vervaardigd uit zwart leer en hebben een leren binnenvoering. Deze western boots zijn afgewerkt met een reptielenprint met een bronskleurige gloed en ze hebben een ritsssluiting. Omdat de cowboy laarsjes zo mooi afgewerkt zijn, kun je ze perfect combineren bij iedere outfit. Ze staan mooi onder een lange rok en natuurlijk bij je favoriete jeans.

Cowboy laarsje

Wat ik niet wist, is dat VIA VAI eigenlijk een Nederlands merk ik. De schoenen van deze fabrikant stralen voor mij echt iets internationaals uit. Qua prijs zitten ze in een net iets hoger segment dan Gabor. Ze zijn ook net wat gewaagder en opvallender, waardoor ik dat er zeker voor over heb. Al moest ik ook even slikken toen ik in mijn winkelmandje zag dat ze 169,95 euro waren. Okay, gelukkig had ik dat paar sneakers dan in de sale gekocht. En die Gabors daar heb ik nog jaren plezier van… Van deze VIA VAI cowboy laarsjes zal ik dat ook zeker hebben, maar ze zijn natuurlijk net iets trendgevoeliger.

Wat dat betreft is het jammer dat we nu een lockdown hebben, want nu kan ik er niet trots op rond paraderen. Misschien bij mijn volgende zoomcall ze aandoen en dan toch maar met de voeten op tafel liggen, zodat iedereen ze kan zien…

december 21, 2020 /