Net bevallen en dan gaat de lockdown door coronavirus in

Wat doe je als net bevallen bent en er komt een lockdown, zoals we die wereldwijd op verschillende plekken hebben (gehad) door het coronavirus. Schrijfster Laura van der Haar zat in haar laatste maand zwangerschapsverlof op driehoog-achter toen de semi-lockdown in Nederland begon. Het inspireerde haar tot het schrijven de roman Een week of vier.

Intense moederliefde

Geïnspireerd door de angsten en gevoelens die bij haar loskwamen als moeder van een pasgeboren baby, voltooide Laura van der Haar in een week of vier een nieuwe roman. Uitgever Joost Nijsen noemt het boek ‘spannend en zinderend als Het gouden ei. “En angstaanjagend dicht op de huid van deze tijd. Maar eerst en vooral een prachtig geschreven relaas over intense moederliefde.” Het is een actuele, ijzingwekkende roman over de intense gevoelens die je hebt als je net moeder bent geworden. En dat tegen de achtergrond van een verhit Europa.

Een week of vier

Als een dodelijk virus steeds grotere delen van de wereld platlegt, komt een alleenstaande moeder in een vreemde stad voor een onmogelijke keuze te staan: haar baby bij onbekenden achterlaten en zelf naar het ziekenhuis om haar besmetting het hoofd te bieden, of vluchten met haar baby. De keuze moet onder koortsachtige omstandigheden worden gemaakt. Wat volgt is een koortsachtig verhaal over een jonge vrouw die niet weet wat de consequenties van haar keuze zullen zijn.

Persoonlijk ben ik heel erg benieuwd naar deze roman. Benieuwd hoe het mij aan het denken zet over ‘moederliefde’. Hoe zou ik zelf handelen al ik de hoofdpersoon in dit verhaal zou zijn.

Laura van der Haar

Laura van der Haar (1982) is archeoloog en debuteerde als dichter met de bundel Bodemdrang. Ze schrijft voor De Speld en maakt de podcast Het Volkskrantgeluid. Het wolfgetal (2018) was haar debuutroman. In 2019 verscheen Loslopen. Dat is een hilarisch boek over opmerkelijke, fijngevoelige maar vooral ook herkenbare belevenissen van een hondenbezitter.

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 14, 2020 /