Waar let je op bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering?

Iedere Nederlander kan aan het einde van het jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit kan jou een (flinke) besparing opleveren. Je kunt jouw zorgverzekering ook oversluiten als je niet tevreden bent over jouw huidige verzekeraar. Het vinden van een nieuwe zorgverzekering is geen gemakkelijke opgave. Dit komt onder meer doordat het aanbod  groot is. Om het jou wat makkelijker te maken, vertellen we je hier waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering.

1. Prijs

Voor veel Nederlanders vormt de prijs de voornaamste reden om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Heeft jouw zorgverzekeraar ook aangekondigd dat de premie aankomend jaar stijgt? Dan kan dit voor jou de druppel zijn die de spreekwoordelijke emmer doet overlopen. In dat geval wil je jouw verzekering waarschijnlijk oversluiten naar een goedkopere zorgverzekeraar. Helaas kun je niet altijd besparen op een zorgverzekering. Ben je benieuwd of oversluiten voor jou financieel interessant is? Vergelijk zorgverzekeringen dan eens met elkaar. Gebruik hier bij voorkeur een vergelijkingssite voor. In dat geval weet je binnen de kortste keren of oversluiten financieel interessant is.

2. Keuzevrijheid

De meeste mensen laten zich leiden door de prijs als zij een zorgverzekering vergelijken. Begrijpelijk, want het is mooi meegenomen als jouw zorgkosten aankomend jaar dalen. Toch is er meer dan de prijs waar je op moet letten. Zo is het ook verstandig om naar de keuzevrijheid te kijken. Kies je voor een basisverzekering met naturapolis? Dan is er sprake van beperkte keuzevrijheid. Je moet in dat geval naar een aangesloten zorgverlener als je wilt dat de zorgkosten (gedeeltelijk) vergoed worden. Wil je zelf bepalen waar je zorg krijgt? Kies dan voor een verzekering met restitutiepolis. Bij deze polis heb je volledige keuzevrijheid, waardoor je altijd naar een zorgverlener bij jou in de buurt kunt. Doordat je bij een restitutiepolis keuzevrijheid hebt, betaal je bij deze zorgverzekering een hogere premie.

3. Extra mogelijkheden om je te verzekeren

Naast een basisverzekering kun jij je bij iedere zorgverzekeraar ook aanvullend verzekeren. Zo kun je bijvoorbeeld een extra verzekering voor de tandarts of fysiotherapie afsluiten. Niet iedereen heeft aanvullende verzekeringen nodig, maar veel mensen hebben hier wel baat bij. Jij kunt je overigens niet alleen extra verzekeren voor tandarts- of fysiokosten. Nee, want verzekeraars bieden daarnaast nog allerlei andere aanvullende verzekeringen aan. Heb jij specifieke zorg nodig? Let dan ook op de mogelijkheden voor wat betreft een aanvullende verzekering. Het kan jou namelijk veel geld schelen als jij bepaalde zorg bij een zorgverzekeraar aanvullend kunt verzekeren.

4. Service

Veel mensen kiezen hun zorgverzekering op basis van de prijs en inhoud. Vergeet alleen niet om ook naar de zorgverzekeraar zelf te kijken. De service van de verzekeraar speelt namelijk ook een belangrijke rol bij een zorgverzekering oversluiten. Moet je bijvoorbeeld zorg regelen? Of zoek je hulp om gezonder te leven? Dan is het wel handig als een zorgverzekeraar jou hierbij kan helpen. Uiteraard wil je niet alleen dat alles snel geregeld wordt, maar ook goed. Neem daarom ook altijd de zorgverzekeraar onder de loep alvorens je de knoop doorhakt.

Dit is een samenwerking met Zilveren Kruis

gezondheid zorgverzekering kiezen tips

Twijfel jij over je kinderwens?

december 22, 2020 /