Wordt iPhone 12 mijn volgende telefoon (+ ClubHouse)

Wordt de iPhone 12 mijn volgende telefoon?  Apple wordt het sowieso, want ik wil ClubHouse blijven gebruiken. Nu ik mijn telefoonabonnement mag verlengen, duik ik in de specificaties van het nieuwe model. Mijn XS doet het nog perfect, maar een nieuwer model brengt natuurlijk altijd voordelen met zich mee. Tijd om er in te duiken…

iPhone 12

In het najaar van 2020 is de iPhone 12 gepresenteerd. Hij behoort tot de snelste iPhones ooit door de krachtige Apple A14-bionic-processor. Apps starten hierdoor sneller op en haperen geen enkel moment. Daarnaast is-ie ook weer een stukje lichter dan zijn voorgangers. Waar de 11 194 gram weegt, daar weegt de 12 maar 162 gram. Maar misschien wel het belangrijkste voordeel: bij Apple hebben ze het touchscreen sterker dan ooit gemaakt met gloednieuwe Ceramic Shield. Het scherm is groot en kijkt dankzij het Super Retina XDR-display met OLED-schermtechnologie erg fijn. Lastige woorden die je kunt samenvatten als het beeld is heel helder en de kleuren realistisch.

Foto’s maken

Wat ik vooral belangrijk vind aan mijn smartphone – naast dat hij snel is – is dat ik er goede foto’s mee kan maken. De iPhone 12 is hiervoor in ieder geval perfect uitgerust. Hij heeft een dubbele hoofdcamera (waarbij de tweede een extra wijde ultragroothoek heeft van 12) graden), selfiecamera aan de voorzijde met 7 megapixel en een snellere camera-app. Je filmt daarnaast in hoge 4K-resolutie. Zo heb je geen extra (film)camera meer nodig. Wel zo handig, want je mobieltje heb je – althans dat geldt voor mij – altijd bij de hand. Ouders van jonge kinderen weten dat dat ook nodig is om de leukste foto’s te maken. Die kunnen uit het niets tenslotte allerlei fratsen uithalen. Hiervoor is een beschermhoesje wel handig.

Design

Het ontwerp van de iPhone 12 valt op door het nieuwe ontwerp. Het design is een stuk hoekiger dan zijn voorgangers. De echte Apple-lovers zien het meteen; hij heeft wel wat weg van de iPhone 4. De notch is alleen vele malen kleinen geworden in de loop van de jaren. Dat betekent dat bijna de complete voorkant van de telefoon uit display bestaat. Dit model is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren, zodat je ook voor iets opvallender kan gaan dan zwart of wit. De kleuren die verkrijgbaar zijn, zijn zwart, donkerblauw, wit, rood en subtiel lichtgroen.

Apple-lover

Je vraagt je misschien af waarom ik heel gericht naar de nieuwste iPhone kijk. Daar is maar één reden voor. Ik ben een echte Apple-lover. Ik werk dagelijks op een iMac, heb een iPad voor erbij en gebruik al ruim tien jaar Apple-smartphones. Alles communiceert zo eenvoudig met elkaar dat ik echt niets anders meer wil. Ja, ze zijn duur, maar ik ervoor ze ook als heel stabiel en betrouwbaar. Heb in de loop der jaren amper problemen gehad. En wat fijn is van de nieuwste modellen: ze zijn nog water dicht ook.

Clubhouse

Tja, en met mijn nieuwe verslaving kan ik ook niet anders dan voor een iPhone kiezen. Het nieuwste sociale medium ClubHouse is namelijk alleen nog maar te gebruiken met een Apple device. Tja, en aangezien ik de afgelopen weken al tal van leuke gesprekken heb gevolgd en zelf Rooms heb gehost, kan ik er echt niet meer zonder. Wil je Twijfelmoeder ook volgen op ClubHouse? Dat kan: kom bij de TwijfelMoeder-club.

maart 15, 2021 /