Op zoek naar een goede, maar goedkope smartphone

Waar ben je tegenwoordig nog zonder smartphone? Wil je snel je testresultaat checken of dien je je QR-code te laten zien, dan is-ie echt onmisbaar. Dat begrijpt mijn vader ook. Hij heeft op dit moment een heel eenvoudige telefoon, die lange tijd ideaal voor hem was. Grote toetsen, zaklamp erop en verder alleen de mogelijkheid om te bellen en sms’en – meer moest dat niet zijn… Tot nu… Maar waar vind je dan een goede, maar goedkope smartphone? Er is zoveel mogelijk op dit vlak.

Goedkope smartphone

Zelf kan ik niet zonder mijn iPhone. Ik vind ‘m ideaal in gebruik, maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Een prijs die past bij alles wat je met zo’n telefoon kunt. Maar als je dat helemaal niet nodig hebt; dan is het toch zonde geld om de hoofdprijs te betalen voor een smartphone. Een goedkope Samsung telefoon is dan mogelijk een passender alternatief. Bij Ben ontdek ik verschillende modellen.

Minder dan 200,- euro

Zo’n goedkope Samsung telefoon is de Samsung Galaxy A22. Voor 192,- euro heb je dit model al en dan komen er alleen nog de eenmalige kosten van de thuiskopieheffing en aansluitkosten bij. Verder betaal je dan alleen voor je abonnement. En dat maak je zelf zo gek als je wil. Maar al voor zeven euro per maand kun je een abonnement hebben; met 200 belminuten en sms, 1000MB  en 4G. Ideaal voor iemand die eigenlijk zelf nooit belt of smst en vooral foto’s en filmpjes zal ontvangen als hij thuis is.

Samsung Galaxy A22

Ik lees dat de Samsung Galaxy A22 ontzettend snel is. Hij heeft daarnaast standaard 64 GB opslag. Voor iemand die zelf geen foto’s zal nemen, is dat zeker voldoende. Moeten we alleen even zorgen dat het vinkje uitstaat dat alle Whatsapp foto’s worden opgeslagen op de telefoon… Mijn zusje en ik sturen namelijk best wat foto’s van de kleinkinderen door. Toch kan hij met deze goedkope Samsung telefoon zelf ook absoluut goede foto’s nemen. Er zitten zelfs drie camera’s aan de achterkant, waarbij de hoofdcamera beelden maakt in 48 megapixel. En met de 8-megapixelcamera aan de voorzijde kun je ook nog eens Full HD-beeldkwaliteit bellen. Ideaal als je kletsgrage kleinzoon tweehonderd kilometer verderop woont.

Samsung Galaxy A52s

Anderzijds valt ook de Samsung Galaxy A52s op. Daar lees ik namelijk bij dat-ie een stof- en waterdicht ontwerp heeft. Tja, en we hebben hier te maken met een klusgrage opa. Qua prijs ligt deze telefoon met 336 euro wel ietsje hoger, maar ook bij deze kun je de abonnementskosten beperkt houden op zeven euro per maand. Wil je onbeperkt kunnen bellen en smsen, dan betaal je twee euro extra. Wil je een grote internetbundel dan heb je voor een paar euro meer al een mooi aantal GB per maand. Kortom: voor de prijs van het abonnement hoef je het niet te laten.

Goede batterij

Wat me nog meer opvalt aan de Samsung Galaxy A52s is het feit dat de batterij wordt beschreven als één van de pluspunten van deze telefoon. Juist in deze tijd – waar je je QR-code regelmatig moet laten zien – wil je kunnen vertrouwen op een telefoon die lange tijd blijft doen. En dan zijn er nog voordelen zoals een Super Amoled-scherm, veel geheugen en ook de mogelijkheden van de camera’s op dit toestel zijn ontzettend goed. Dit zou dus zomaar een kanshebber kunnen zijn wat goedkope smartphone betreft… Enige wat wij dan nog moeten doen, is ‘m even goed instellen en opa kan weer jaren vooruit.

december 29, 2021 /