Gezondheid een boost geven met sapjes

Zoeken jullie in deze tijd ook manieren om je gezondheid een boost te geven? Ik moet toegeven dat ik daar sinds corona zijn intrede heeft gedaan en bewuster bij stil staan. Okay, in die eerste lockdown kwamen er hier ook wat coronakilo’s bij. Tenslotte leken bankavondjes – met een goede film én chips – het enige dat nog mocht. Maar energie krijg je daar natuurlijk niet van… Het was dus tijd om het roer om te gooien. Enerzijds als gezin, maar ook voor mij persoonlijk.

En als ik het over het roer omgooien heb, dan heb ik het niet over heel ingrijpende veranderingen. Dat vind ik in deze tijd – met allebei een drukke baan, de zorg voor een vierjarige én al het coronagedoe – gewoon niet haalbaar. Het moet ook leuk blijven. Sterker nog: nu er zoveel leuke dingen wegvallen, moet je op zoek gaan naar dingen waar je energie van krijgt. In ons geval betekent het dat we vaker naar buiten gaan voor een wandelingetje, dat er inmiddels binnen ook een loopband staat (en de vierjarige zelf vindt dat hij aan loopbandsport doet) én dat we vaker zelf – gezond(er) koken. Uit die eerste periode kan ik me herinneren dat ik vooral erg goed was geworden in kant-en-klare zaken op het boodschappenlijstje te zetten…

Gezonde gewoontes

De mannen in mijn gezin hoeven zich over de kilo’s sowieso wat minder zorgen te maken; dus doe ik er voor mij persoonlijk nog een schepje bovenop. Gemiddeld sport ik drie keer per week – 2x krachttraining, 1x tennissen – en probeer ik dagelijks zoveel mogelijk stappen te zetten. Dat laatste gaat me in het voorjaar/zomer beter af dan in deze periode, maar op de loopband met een fijne serie of film erbij is het ook goed te doen. En het belangrijkste: ik let beter op wat ik eet en drink. Frisdrank drink ik amper; kopjes thee en water daarentegen probeer ik volop naar binnen te gieten. Maar af en toe wil je ook wel eens iets anders. Zo ben ik in de gezonde sapjes gedoken. Waarbij ik – zoals bekenden wel van me gewend zijn – van alles heb Gegoogled. Van is tomatensap gezond tot aan de voordelen van het drinken van citroensap.

Groentesap

Wie mij langer volgt, weet dat ik een aantal jaar geleden ook koolhydraatarm heb gegeten. Dat was een tijd waarin ik sowieso al vaak een groene smoothie dronk. In het begin was dat even wennen, maar al snel had ik een aantal favorieten, zoals boerenkool met ananas. Die kon ik in een handomdraai maken. Iets wat ik een nadeel vind bij het maken van groene smoothies; het is zo’n gedoe met al die groenten snijden en blenden. Gelukkig hoeft dat niet meer, want je kunt gezonde sapjes tegenwoordig ook gewoon online bestellen. Zo ontdekte ik Sapje. Die hebben echt een ontzettend ruim aanbod; bekijk de website maar eens. In eerste instantie schrik je misschien van de prijs, maar denk dan eens aan hoeveel de uren in de keuken je normaal kosten? Als je net als ik ZZP’er bent, kun je dan ook werken. Of gewoon genieten: met het gezin of van een me-time momentje.

Review Groentesapbox van Sap.je

Sapje

Voor wie beslist om Sapje ook te gaan gebruiken, heb ik alvast een tip: zorg voor voldoende ruimte in de vriezer. Dat geven ze duidelijk aan op de site, maar ik was in mijn enthousiasme gewoon meteen gaan bestellen. Toen de enorme doos vol verschillende sapjes werd geleverd, moest ik dus even schakelen en mijn diepvries reorganiseren. Als je een sapje wilt drinken, haal je ‘m het beste een dag van te voren uit de vriezer en kun je ‘m gewoon in de koelkast ontdooien. Eenmaal ontdooid blijven ze bij een temperatuur van maximaal 7 graden vier dagen goed. Kun je niet wachten, dan kun je ze in lauwwarm water ontdooien.

Ruime keuze

De keuze die je bij Sapje hebt, is echt ontzettend groot. Je kunt bijvoorbeeld voor een detoxkuur kiezen, maar ze hebben ook allerlei lossen sappen én zelfs soepjes. Dat laatste is interessant voor iedereen die de smaak van groentesappen net iets te sterk vindt. Zelf heb ik gekozen voor de groentesapbox met 24 flesjes van 240 ml. Op de website zie je meteen wat er allemaal inzit en wat voor voordelen – voor je gezondheid – het bepaalde Sapje heeft. En ook om de flesjes zit een wikkel met informatie over de ingrediënten.

Smaak ontdekken

Door voor zo’n box te kiezen, kun je echt ervaren welke smaken bij je passen. Mijn favoriet: de Hydrate met watermeloen, komkommer, kokoswatter, chioggia biet, venkel, citroen, granaatappel, framboos, rabarber en munt. Ook de reboot en detox heb ik met plezier gedronken. De support – met alleen bleekselderij en citroen – was dan weer niet aan mij besteed. Al heb ik wel gelachen om de omschrijving op het flesje. “De intens gezonde smaak van bleekselderij is even wennen, maar door de toevoeging van een vleugje citroen met schil is de smaak wat meer in balans.”

Proeven

En juist alleen door te proeven, ontdek je dat. Een flesje van 240 ml. Kan dan zelfs nog als veel ervaren. Wat dat betreft, is het als opstart beter om met kleine shotjes te beginnen. Dat geldt wat mij betreft voor alle groentesappen. Aan de typische smaak moet je even wennen, maar eens je ze vaker drinkt, kun je veel meer genieten van de pure smaken. Dan ga je ingrediënten onderscheiden van elkaar. En kijk je zelfs uit naar je gezonde boost van die dag.  

december 17, 2021 /