Wanneer krijgen vrouwen last van rammelde eierstokken?

Wanneer krijgen vrouwen last van rammelende eierstokken? Het is een vraag, die ik mezelf ook gesteld heb toen ik twijfelde. Want waarom had ik dat gevoel op een gegeven moment niet? Waarom ging die biologische klok niet tikken? Dr. Estrella Montoya vertelt er voor de Universiteit van Nederland over. Het filmpje Wanneer krijgen vrouwen last van rammelende eierstokken? | Oh Baby! – ontdekte ik net op YouTube; ik deel het graag met jullie.

Oh Baby!

De één wordt overladen met gelukskriebels zodra ze een klein kindje zien, de ander moet er niet aan denken om zo’n krijsende baby in haar buurt te hebben. Rammelende eierstokken, waarom krijgt de ene ze wel en de ander niet?

Estrella Montoya

Dr. Estrella Montoya (Universiteit Utrecht) doet onderzoek naar hormonen die een rol spelen bij het vormen van deze kinderwens. In dit digitale college – met de titel Oh Baby! – vertelt zij jou dan ook welke veranderingen er allemaal optreden zodra die biologische klok begint te tikken. Dit interessante filmpje duurt iets langer dan een kwartier. Ik heb het onderaan dit bericht toegevoegd. Misschien goed om te weten; ook in mijn boek De twijfelmoeder bespreken we het onderwerp rammelende eierstokken.

Depressief van de pil?

Natuurlijk ben ik meteen ook eventjes verder gaan kijken of onderzoekster Estrella Montoya nog meer interessante informatie deelt rondom het al dan niet hebben van een kinderwens. Tijdens een Google-rondje ontdek ik dat ze vooral ook veel bezig is met de invloed van de pil. Voor Universiteit van Nederland heeft ze ook een filmpje gemaakt over of je depressief kunt worden van de pil. Dat die hormonen ontzettend veel invloed op je hebben, hoor ik regelmatig. Ik ken zelfs verhalen van vrouwen die na het stoppen met de pil opeens heel anders tegen hun kinderwens aan kijken. Wat dat betreft, is dat als je twijfelt natuurlijk altijd het idee. Kijk eens wat het met je doet als je voor andere anticonceptie kiest.

Wanneer krijgen vrouwen last van rammelende eierstokken?

Twijfel jij over je kinderwens?

december 2, 2021 /