Bezoek de zonnige Spaanse eilanden deze zomer

Heb jij onlangs je vakantie naar Mallorca of bijvoorbeeld Ibiza geboekt voor de komende zomermaanden? Je bent niet de enige! Reisbureaus merken op dat het aantal boekingen in de eerste maand van dit jaar fors is toegenomen. Nederlanders zijn toe aan een vakantie buiten ons eigen land. Mede ook doordat men de zonnige zomerdagen gemist heeft de afgelopen twee jaar. Waar het voorjaar vaak relatief goed was, met meerdere dagen waarop de temperatuur boven de 20 graden Celsius uitkwam, geldt dat niet voor de zomer. Niet alleen de verschillende Spaanse eilanden zijn populair. Ook kiezen veel mensen voor een kampeervakantie in de Spaanse Pyreneeën. Je kunt er prachtig wandelen en fietsen in de zomermaanden!

Ontspannen zonvakantie in juni of juli

Wie niet gebonden zit aan de schoolvakantie, doet er verstandig aan te kiezen voor een zonvakantie in juni. Het voordeel hiervan is dat je net voor de drukte aan bent. Het weer is in deze periode al erg goed in Spanje, Portugal en verschillende andere Zuid-Europese landen. Niet onbelangrijk; door voor een vakantie in juni te kiezen ben je vaak goedkoper uit, dan bij een vakantie in juli of augustus. Andersom zou je er ook voor kunnen kiezen om net na de zomerperiode naar het zuidelijk deel van Europa te trekken. Kies voor een strandvakantie in september, om met een zomers gevoel aan het Nederlandse najaar te kunnen beginnen.

Populaire Spaanse eilanden in trek bij Nederlanders

Spanje kent een groot aantal eilanden, die in trek zijn bij de Nederlandse toerist. Naast Mallorca trekken jaarlijks duizenden Nederlanders naar bijvoorbeeld Ibiza voor een zonvakantie. Overdag ligt men op het strand, om in de avond naar een van de nachtclubs te trekken. Wie op zoek is naar mogelijkheden om te wandelen of te fietsen in de natuur, doet er verstandig aan naar eilanden als Tenerife en Lanzarote af te reizen. Zeker op Tenerife is ontzettend veel groen te vinden. Niet alleen in het voorjaar, maar ook in de zomer en het najaar. Andere populaire Spaanse eilanden zijn La Palma en Gran Canaria.

Stedentrip voor een korte vakantie in het voorjaar

De krokusvakantie eind februari wordt door veel mensen gebruikt voor een korte stedentrip. Een populaire bestemming hierbij is Barcelona. De stad biedt een ontspannen sfeer, veel cultuur en vooral lekker eten! Na een dag te hebben gewandeld is er niets fijner dan neerstrijken op een van de vele terrassen aan Las Ramblas, de populairste straat van Barcelona. De tapas staat er al voor je klaar! Naast Barcelona zijn ook Madrid, Valencia en Malaga populaire steden voor een korte stedentrip in het voorjaar. Je vliegt er tegenwoordig voor een paar tientjes heen vanaf de verschillende Nederlandse luchthavens.

februari 11, 2022 /