Eva Jinek: eerlijke kijk op modern moederschap (Videoland)

Eva Jinek biedt op Videoland een eerlijke kijk op modern moederschap in de reeks De Wereld van Eva. Ze laat hiering een andere kant van zichzelf zien en gaat in gesprek over de intieme zaken die komen kijken bij het moederschap anno 2022. Dat doet ze met experts, medisch specialisten en ouders zelf. Met oprechte interesse en humor – met het doel om taboes en schaamte te doorbreken en op die manier een open gesprek te voeren over het leven van moeders in Nederland. Wat gaat er goed? En: wat moet beter? 

De Wereld van Eva

In De Wereld van Eva behandelt Eva Jinek drie thema’s verspreid over drie afleveringen:

In deze afleveringen vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen en spreekt ze met verschillende mensen over de thema’s, hun ervaringen en bevindingen. Van experts tot moeders die zelf ergens tegenaan liepen, zonder taboes te vermijden. Alle drie de afleveringen van De Wereld van Eva zijn vanaf 25 mei te zien bij Videoland.

* als je op de thema’s klikt, ontdek je nog meer interessante informatie.

Eva Jinek

Eva Jinek vertelt: “Het moederschap maakte een verpletterende indruk op mij. Niet alleen de liefde die ik voel voor mijn zoon, maar ook alles eromheen. Ik ben daarom blij dat ik dit thema heb mogen onderzoeken in De Wereld van Eva. Het is altijd spannend om zo’n persoonlijke serie te maken, maar alle verhalen en de mensen die bereid waren hieraan mee te werken, hebben ook mijn ogen geopend.”

Eerlijk over moederschap

Eva Jinek gaat verder: “Het is zo belangrijk dat we vaker – en eerlijker – met elkaar praten over het moederschap. Ook over alle issues en moeilijkheden die erbij horen. Als ik twee dingen heb geleerd, is het dat niemand hierin alleen is… ook al voelt dat soms wel zo. En dat er een heleboel hulp beschikbaar is, als je maar weet dat je erom kan en mag vragen. Met delen groeit troost, dus ik hoop dat deze serie zal bijdragen aan het gesprek over moederschap. Ik weet zeker dat het dan alleen maar beter wordt.”

Maatschappelijk belang

Ellen van den Berghe, Hoofd Content Videoland, geeft uitleg waarom dit programma zo belangrijk is. “Bij Videoland is altijd ruimte voor lokale makers en talenten om verhalen te vertellen die maatschappelijk en/of cultureel van belang zijn. In De Wereld van Eva behandelen we de verschillende taboes rondom moederschap. Een verhaal wat volgens ons echt verteld moet worden. Het blijkt bijvoorbeeld dat er in de medische wetenschap nog steeds een tekort aan kennis is over vrouwspecifieke issues na de bevalling en dat er te weinig over gesproken wordt. Deze serie legt zulke voorbeelden bloot en helpt mee aan het open gesprek dat hierover gevoerd moet worden. Ik ben ontzettend trots dat Eva deze belangrijke serie voor ons maakt en haar persoonlijke verhaal met ons deelt.”

De Videoland Original De Wereld van Eva wordt geproduceerd door Witte Geit en is vanaf 25 mei in zijn geheel te zien bij Videoland.

Foto: Videoland

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 25, 2022 /