Documentaire Misverstanden over miskramen kijken op NPO3

Je kunt vanavond – dinsdag 19 juli – om 22.35 uur bij KRO NCRV kijken naar de documentaire Misverstanden over Miskramen. Met deze 3Doc doorbreekt Tahyna MacManus het taboe van schuldgevoel en schaamte bij miskramen.

Misverstanden over Miskramen

De Australische filmmaker, actrice, regisseur, schrijver en producent Tahyna MacManus is 31 als ze haar tweede miskraam krijgt. Ze voelt zich verloren, boos en vreselijk alleen, ondanks de steun van haar omgeving. In de documentaire Misverstanden over miskramen, pakt MacManus haar camera en spreekt met lotgenoten, veerkrachtige, moedige vrouwen die over hun verdriet praten, hun schaamte en hun schuldgevoel, terwijl ze nog steeds vasthouden aan de hoop op een gezond kind.

Miskraam

Ze ontdekt dat ze, net als veel vrouwen, nauwelijks kennis heeft over miskramen. In Australië krijgt 1 op de 4 vrouwen een miskraam, waarom wordt er zo weinig over gepraat? Met haar intieme film probeert Tahyna MacManus de schaamte en de eenzaamheid van vrouwen na een miskraam op te heffen. In Nederland maakt Miriam van Kreij zich hard voor dit thema. Zij schreef de boeken Als je je kindje verliest in de zwangerschap en Begeleiding na een afgebroken zwangerschap of abortus.

Documentaire Misverstanden over Miskramen kijken

De documentaire Misverstanden over Miskramen van Tahyna MacManus is te kijken op dinsdag 19 juli om 22.35 uur op NPO3. Deze is daarnaast terug te kijken via NPO Start.

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 19, 2022 /