Voordelen van LEGO bouwen tijdens je zwangerschapsverlof

Wat doe je eigenlijk tijdens je zwangerschapsverlof? Opeens valt je werk weg en heb je alle tijd voor jezelf tot de bevalling begint. Zeker als je net als mij een week na de uitgerekende datum nog steeds niet bevallen bent. Nou, wat ik dan deed? Ik bouwde met LEGO en dat had echt zo zijn voordelen. Ik zet ze voor je op een rijtje. En ja, dan mag je je dus ook officieel een AFOL (Adult Fan Of Lego) noemen.

LEGO bouwen tijdens zwangerschapsverlof

Hoe ik op het idee kwam om LEGO te bouwen tijdens mijn zwangerschapsverlof? Nou, in ons huishouden heb ik sowieso te maken met twee liefhebbers van deze bouwsteentjes. De oudste (mijn lief) heeft zijn hele collectie technisch LEGO per blokje gesorteerd in gigantische koffers. En zelfs missende LEGO onderdelen van zijn oude sets zijn bijgekocht. Dus sinds de komst van ons eerste kind zijn we eigenlijk al aan het bouwen; al deden we dat natuurlijk eerst met DUPLO, waarbij de trein een grote favoriet was.

Mama & LEGO City

Tja, toen ik dus een bezigheid zocht om tijdens mijn zwangerschapsverlof te doen, kwam ik al snel uit bij die vrolijk gekleurde steentjes. Eerst bij de setjes die ze tegenwoordig voor volwassenen aanbieden, zoals een bloemenboeket en de orchidee in pot. Maar ik blijf Zeeuws, dus toen ik naar die prijs keek dacht ik ‘dat is veel geld voor iets wat je één keer bouwt’. Tja, en als je dan gaat kijken naar de LEGO figuren, die helemaal aansluiten bij de beleefwereld van mijn destijds vijfjarige, dan kom je toch uit bij LEGO City. Dus besloot ik voor sets te kiezen, die bij ons als gezin passen. Het werden het ziekenhuis, de brandweer en het politiebureau. Zo hebben we nu ook echt een stad waarmee de jongens kunnen spelen (voordeel was natuurlijk ook dat ik wist dat er nog een jongetje zou komen).

Voordelen LEGO bouwen tijdens zwangerschapsverlof

Voordeel van het kiezen van setjes die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen is dat je er echt heel lang plezier van hebt. In ons geval kon de oudste er al meteen mee spelen, maar als het je eerste kindje is, dan is het ideaal als decoratie op de kamer en vervolgens kan hij of zij er een aantal jaartjes later gewoon mee spelen. Het geld geef je maar één keer uit. We hebben daarnaast de dozen ook op zolder bewaard. Dan is het ook een soort van investering; tweedehands blijft LEGO namelijk best wat waard. Zeker als je de doos nog hebt.

Bezigheid voor hele gezin

Wat ik ook wel lekker vond, is dat je voor deze hobby de deur niet uit hoeft. Je bestelt een set online en zoekt een fijn plekje thuis uit om te bouwen. Heb je al een ouder kind dan kun je dit natuurlijk ook samen doen. Zelfs als je beperkt bent door je zwangerschap; bijvoorbeeld omdat je niet meer zo mobiel bent of snel vermoeid, dan is het toch mogelijk. En die momentjes samen zijn juist heel waardevol. Voor hem of haar komt er tenslotte ook een spannende tijd aan. Die van ons noemt de LEGO sets die ik tijdens mijn zwangerschapsverlof heb gekocht ‘LEGO van mama’. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit samen met je partner te doen, zodat je samen bouwt aan iets voor jullie kindje.

Twijfel jij over je kinderwens?

februari 28, 2024 /