Mamablogs overzicht: deze moeders bloggen er op los

Mamablogs overzicht moet een bericht op TwijfelMoeder.nl worden dat steeds wordt aangevuld. Er zijn namelijk heel wat moeders die er op los bloggen. Voor mij is er recent dan ook een hele nieuwe wereld open gegaan. Vandaar dat ik het jou makkelijk maak door al die blogs te verzamelen in een lijst.

03/01/2017
Heb je een mamablog en wil je opgenomen worden in deze lijst, mail dan het volgende naar info@twijfelmoeder.nl met als onderwerp MAMABLOGS (Dan valt-ie op in mijn volle mailbox). Dit geldt voor alle bloggende mama’s; zolang het onderwerp kinderen af en toe maar de revue passeert. Het hoeft dus niet alleen over het moederschap te gaan.

 • Naam van je blog.
 • Omschrijf in 2-3 zinnen waar jij over blogt.
 • Hoe weet jij je te onderscheiden in de jungle der mamablogs.
 1. Lovethat – Marlieke van der Willik heeft met Lovethat een online lifestyle- en mama magazine met een Zwitsers tintje. ‘”Ik ben moeder van twee dochters van twee en zes. Sinds 2014 wonen wij in Zwitserland en hier ben ik druk bezig ons nieuwe leven op de rit te krijgen. Vrienden maken, het land ontdekken, mijn plekje veroveren en de kinderen zo goed mogelijk begeleiden. Op Lovethat vind je een leuke mix tussen persoonlijke blogs en artikelen over films, cadeautjes, interieur die je gezien moet hebben. Lovethat inspireert, enthousiasmeert en motiveert!”
 2. Love2BeMama –Samen met een team van bloggers heeft Linda Bosscher van Love2BeMama één van de blogs voor hippe mama’s (to be) gemaakt. “Ik blog niet alleen over de leuke dingen van het ouderschap. Samen met mijn team zorg ik voor een gevarieerde plek met informatie, gezelligheid en leuke nieuwtjes.”
 3. Kreanimo – Moeder van drie kinderen en leerkracht Plastische Opvoeding (handvaardigheid) Ilse Verhoeven blogt op Kreanimo. “Ik blog over tripjes met de kinderen en dates voor papa en mama, creatieve uitdagingen en persoonlijke verhalen. Ik deel ook mijn klasprojecten, printables en tutorials. Kortom: ik heb een omni-mama blog!”
 4. Dreamdaily – Maaike Foks is sinds 5 december de trotse mama van dochtertje Harper. Dreamdaily is haar lifestyleblog. “Hier vind je onder andere veel persoonlijke posts, hotspots, sport en mijn uit de hand gelopen liefde voor Londen. Natuurlijk kun je ook van alles lezen over mijn dochter, het moederschap en mijn ervaringen tijdens de zwangerschap.”
 5. Sangita blogt – Op dit blog deelt Sangita Paltansing haar persoonlijke ervaringen over de combinatie van het het ouderschap met haar fulltime baan en alle andere activiteiten die ze naast haar werk nog doet. “Kortom: Hoe combineer ik mijn dagelijkse werkelijkheid met de ambities die ik daar nog naast heb. Voor welke uitdagingen sta ik? Hoe los ik deze op? Wat heb ik hiervan geleerd? Wat kan ik andere ouders meegeven op dit gebied?”
 6. Daisy Dingen – Daisy Kroon schrijft persoonlijke blogs. Op Daisy Dingen komen niet alleen haar eigen teksten voorbij, maar ook die van andere ouders. “Ik blog over situaties die ik meemaak door mijn dochtertje Emma, maar af en toe schrijf ik ook iets over mijn ervaring met de ziekte van Crohn. Ik weet mij te onderscheiden door regelmatig een beetje humor te gooien in onderwerpen en situaties die eigenlijk helemaal niet zo grappig zijn. Veel ouders gaan door dezelfde fases en soms kan je je tijdens zo’n fase behoorlijk machteloos voelen. Door hier eerlijk over te schrijven, krijg ik regelmatig steun van andere mama’s en ik hoop dat andere mama’s dat af en toe ook uit mijn blog kunnen halen.”
 7. Mama Minke – Minke blogt over geloof, kids en een hoop liefde. “Alles wat ik leuk vind kan een plekje krijgen, creatief met journaling bible of opvoed kwesties. Vrije tijd of wat serieuzere onderwerpen, niets is te gek. Ik onderscheid mij door mijn eigen schrijfstijl en door het feit dat ik blog met een christelijke achtergrond. In de ene blog is mijn geloof meer aanwezig dan de andere, maar het is er bij ons altijd. Er is voor iedere mama wel iets te vinden dat haar aanspreekt.”
 8. BMelloW – Melanie is het gezicht achter het creatieve mamablog BMellow. Ze is moeder van drie kinderen in de leeftijd van peuter tot puber. “Op mijn blog veel leuke knutsels, maar ook actuele verhalen. Met vaste rubrieken over boeken, dagjes uit en gerechten. Kortom alles waar je als mama mee te maken krijgt.”
 9. La vie de Mama – Kirsten is de vrouw achter het mama lifestyleblog La vie de Mama. “Een blog over het moederschap, waarin ik artikelen schrijf over dingen waar ik als mama tegenaan loop, mijn onzekerheden en ook komische situaties waar ik door de kids in terecht kom! Een blog over het mama zijn, met een vleugje diy, recepten, tips en eerlijke verhalen zoals ik het moederschap ervaar!”
 10. Elke blogt – Elke Steenhuis is net begonnen met bloggen, omdat ze haar verhaal over het moederschap wil delen. “Gewoon om het kwijt te kunnen. Mijn blogs moeten vooral herkenbaar zijn voor moeders met niet alleen maar zoetsappige verhaaltjes maar vooral eerlijke blogs over dat het niet altijd leuk en makkelijk is. Maar wel altijd met een knipoog en een lach.”
 11. MeisFlawless – Serafina Juarez is de dame achter MeisFlawless. “Ik ben fulltime mama en blog over beauty, make-up en lifestyle.”
 12. Aukjes Wereld – Charlotte Habraken blogt op Aukjes Wereld over alles wat er in haar leven speelt. “Er komen vooral veel persoonlijke artikelen voorbij, maar daarnaast ook reviews, outfits, shoplogs en af en toe een blog over dingen die ik meemaak als leerkracht basisonderwijs. Kortom een echte mamablog met een snufje onderwijs.”
 13. Mama’s met thee – De zussen Marijke en Hanneke schrijven graag over boeken, opvoeding, school, leuke DIY, uitjes, recepten, maar ook reviews van artikelen die zij fijn en handig vinden. “Je snapt dat we meer dan genoeg inspiratie hebben om elke dag een artikel online te zetten. Wij onderscheiden ons door nog een paar slokken thee toe te voegen aan ons blog. En natuurlijk omdat onze kinderen inmiddels ouder aan het worden zijn. Wij beginnen nu langzaam te verschuiven van de peuterpuberteit naar de middelbare school.”
 14. Lady Lemonade – Lady Lemonade is de persoonlijke mamablog – beter gezegd blogazine – van meisjesmoeder Cynthia en jongensmoeder Annemieke. “Hier vinden (aanstaande) mama’s mooie, praktische en bijzondere baby- en kinderproducten, fijne inspiratie op mode en baby- en kinderkamer gebied, creatieve, maar simpele DIY’s en zo nu en dan een winactie. Natuurlijk in combinatie met onze eigen persoonlijke verhalen.”
 15. Mama’s Liefste – Fleur heeft met Mama’s Liefste een familieblog. “Omdat mijn dochters al wat ouder zijn op mijn blog geen borstvoeding en consultatiebureau verhalen meer. Wel vind je er elke week een overzicht met daarin de leukste winacties in bloggersland. Op Mama’s Liefste schrijf ik verder dagelijks over alles wat mij als meiden-moeder van twee – vier en acht jaar – lief is. Lees over mijn bekentenissen en life hacks in het moederschap, nieuwste producten en gadgets en gezellige familie-uitjes. Natuurlijk mag ik zelf af en toe ook iets weggeven in een winactie.”
 16. LeesLeesLees – Judith beschrijft op haar blog LeesLeesLees de kinderboeken die ze samen met haar zoontje (2013) leest. “Zo help ik andere moeders kiezen uit het enorme aanbod boeken dat er is. Ik kreeg er zelf namelijk keuzestress van. Je moet dan denken aan boeken voor baby’s, ukken, peuters en kleuters dus. Daarnaast wil ik op deze manier voorlezen stimuleren. Op mijn blog geen promotieteksten van uitgevers, maar alleen boeken die mijn zoontje en ik allebei leuk vonden. Je hoeft dus eigenlijk niet eens het blog zelf te lezen; hooguit om te weten voor welke leeftijd het boek is.”
 17. Huismama – Gera Stockschen blogt op Huismama over van alles wat haar bezighoudt in het dagelijkse leven. “Dat varieert van baby tot puber en alles wat er tussenin zit. Huismama onderscheidt zich van andere mamablogs, doordat ik mijzelf ben en blijf. Ik geef je een kijkje in mijn leven en blog over zaken waar ik blij van word, maar ook over zaken waarover ik mij verbaas en verwonder.”
 18. Momambition – Cassandra Pater-Bosman is het gezicht achter Momambition.nl; het online lifestyle- en mama magazine door en voor moeders met ambitie. “Artikelen gaan over uiteraard het moederschap, maar ook beauty, fashion, interieur en werk staan centraal. Ik weet mij te onderscheiden door niet ‘typische’ mama-artikelen te schrijven. Zo deel ik bijvoorbeeld niet waarom ik luiers verschonen verschrikkelijk vind of wat er in een commode moet liggen. Ik richt mij meer op ‘bijzondere’ onderwerpen, zoals voor mij persoonlijk het prematuur en dysmatuur ouderschap. Gastblogger Nancy snijdt het onderwerp dove/slechthorende kinderen aan. Daarnaast richt ik mij graag op de ontwikkeling en ontplooiing van de moeder. Niet specifiek als moeder, want een moeder is naast het mama gebeuren ook gewoon vrouw, vriendin, werknemer en meer. Daarin helpt mijn gastblogger Andrea mij weer heel erg door prachtige lifecoaching artikelen te schrijven.”
 19. Thuisleven – Miranda de Jong en Linda Meester schrijven samen – met hun team dat veelal uit moeders bestaat – over het leven in en om huis op Thuisleven. “Budgettips, productreviews, recepten en dagjes weg – we beschrijven het allemaal. Onze doelgroep is breder dan die van jonge moeders. Voor 2017 willen we meer aandacht aan hobby’s voor volwassenen besteden. Onze geld-terug-actie pagina is een ware publiekstrekker.”
 20. Paperbreaks – Marthe van Nijnatten – van Rosmalen blogt en vlogt op Paperbreaks over haar dagelijkse leven. Klinkt simpel, maar het dagelijkse leven van Marthe is alles behalve gewoon. “Samen met mijn vriendje van de middelbare school, inmiddels al 2.5 jaar mijn man, heb ik een dochtertje Vivy. Mijn man is marinier en voor zijn werk verhuizen we eind mei voor een jaar naar Aruba. Ik denk dat ik me vooral weet te onderscheiden, omdat ik echt alleen over mijn eigen ervaringen schrijf. Dus geen informatieve dingen. Ik probeer zo veel mogelijk echt en open te zijn.”
 21. Lodiblogt – Lodi heeft een eigentijds lifestyleblog. “Op mijn blog probeer ik me -op hoge hakken- staande te houden in een mannen huishouding. Ik blog over lifestyle, beauty, interieur, kinderen, maar ook komen er persoonlijke stukjes voorbij. De onderwerpen probeer ik altijd vrolijk en actueel te houden en beschrijf het op een luchtige manier in spreektaal.”
 22. Srsck – Frederique Sursock blogt al bijna vijf jaar samen met haar dochter over films, de middelbare school, celebs, muziek, kunst, de jaren tachtig en reizen. “Het is dus eigenlijk een mama-en-dochterblog. Dat maakt dit blog ook anders; de onderwerpen worden beschreven vanuit de ogen van moeder en kind. Inmiddels schrijven zelfs mijn zoons van dertien en negen zo nu en dan mee.”
 23. Marstyle – Marguerita Bisschop blogt over verwennerij voor mama en kids op Marstyle. Ze heeft een neus voor nieuws en weet steeds bijzondere dingen te vinden en gebruikt een bijzondere invalshoek. “De focus ligt op het ontdekken van allerlei nieuwigheden en bijzondere dingen/ervaringen op het gebied van (kids)fashion, wonen, beauty, lifestyle, boodschappen, uitstapjes, speelgoed, voordeeltjes en nog veel meer. Een toegankelijk reviewblog waarin de lezer steeds weer verrast wordt met dagelijks een nieuw, uitgebreid artikel – vol met nuttige informatie – over de ontdekkingen van deze mama en haar twee dochters van vijf en zes.”
 24. MamaPlaneet – Sandra is moeder van twee prinsesjes geboren in januari 2014 en maart 2015. Ze is haar blog gestart, omdat ze graag haar ei kwijt wilde. “Mijn doel is anderen te motiveren, stimuleren, inspireren en misschien zelfs iets bij te brengen door middel van de artikelen die op mijn blog verschijnen.”
 25. Mounira’s Mansion – Mounira kun je kennen van tv; ze zit namelijk in de showbizz. Haar blog bestaat inmiddels al jaren en is een mooie weerspiegeling van waar zij en haar gezin mee te maken krijgen.  “Vooral kindermodel en kind hoogbegaafd; beiden over mijn zoon Noah doen het heel goed.”
 26. Mama ABC – Sofie Lambrecht is de dame achter Mama ABC. Dit is een mama- en lifestyle blog. waar je zowel persoonlijke als informatieve artikelen kan vinden over het ouderschap, uitstapjes en leuke tips. Of zoals ze zelf zegt: “ Mijn blog is bemoedigend, inspirerend, herkenbaar en eerlijk.”
 27. A Lovely Adventure – Sylvia Lourens verblijft met haar vriend dochtertje Zoë en kat Muis op dit moment op het zonnige eiland Lanzarote en in Nederland. De avonturen van een thuisblijfmoeder in het buitenland ontdek je op haar blog. “Ik neem je via mijn blog mee op reis door het moederschap en het deels wonen in het buitenland. Dit doe ik doormiddel van persoonlijke verhalen en belevingen.”
 28. Dhini.nl – Dhini van Heeren ken je van lifestyle mamablog Dhini.nl. Beauty, (kids)fashion, wonen, (familie)uitstapjes, speelgoed, gadgets, DIY en zo nu en dan mannenzaken komen hier voorbij. Ze deelt af en toe persoonlijk verhalen en blogs over haar zoon van bijna acht. “En natuurlijk mag ik af en toe wat iets weggeven in de vorm van winactie”, voegt ze daar aan toe.
 29. Moonoloog – Monique Timmermans blogt op Moonoloog.nl; een  lifeblog over haar leven als 30something. “Onderwerpen waarover ik schrijf lopen uiteen van moederschap en lifestyle tot interieur en mode. Van alles wat dus en dat zorgt ervoor dat ik er nooit genoeg van krijg. Ik schrijf persoonlijke artikelen waarin veel vrouwen van mijn leeftijd zich zullen herkennen. Af en toe maak ik ook video’s.”
 30. Batboy – Krystle Doorn-Schovers is moeder van drie jongens. “ Ze schrijft over alles wat met het ouderschap te maken heeft; leuke uitstapjes, gadgets, fashion, persoonlijke verhalen en natuurlijk haar eigen jongens. “Wij zijn dol op knutselen en zijn ook vaak creatief bezig. Het is geweldig om een jongensmoeder te zijn en daar schrijf ik graag over.”

Het overzicht wordt zo vaak mogelijk bijgewerkt, zodat je als lezer hier steeds weer nieuwe blogs ontdekt. Zet ‘m dus bij je favorieten. Morgen (19 januari 2018) voeg ik er weer een heleboel toe (voor nu zit mijn blog/werkdag er namelijk op).

Praat mee over dit onderwerp op onze Facebook-pagina. Daarnaast is er in de besloten Facebook-groep alle ruimte om je twijfels over je (ontbrekende) kinderwens te bespreken.

januari 3, 2017 /