Economische crisis: kinderwens in de ijskast

Het aantal geboorten is – mede als gevolg van de economische crisis – de afgelopen vijf jaar sterk afgenomen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Niet meer dan logisch volgens mij. In tijden dat het financieel wat minder gaat, denk je toch na over iedere ‘investering’. Een kindje maken kost (op de natuurlijke wijze) niets, maar daarna sta je natuurlijk voor een hoop kosten.

Demografen geven aan dat kinderwensen in tijden van economische onzekerheid vaak in de ijskast worden gezet. Vaak wordt dit later wel ingehaald met hogere geboortecijfers. De Volkskrant meldt dat de stagnerende huizenmarkt ook een rol kan spelen in de tijdelijke beperking van de geboorten. Vanwege de aangescherpte hypotheekeisen is het voor starters, maar ook voor stellen die willen doorstromen naar een groter huis, lastiger om een geschikte woning te vinden.

Klik hier om meer te lezen over deze cijfers.

Praat mee over dit onderwerp op onze Facebook-pagina. Daarnaast is er in de besloten Facebook-groep alle ruimte om je twijfels over je (ontbrekende) kinderwens te bespreken.

mei 28, 2013 /