Actueel
Kinderwensspreekuur in Den Haag

Uit onderzoek blijkt dat een zwangerschap beter verloopt als de begeleiding voor en tijdens de zwangerschap beter is. Daarom start de gemeente Den Haag met een Kinderwensspreekuur. Duizenden vrouwen in de leeftijd van 18 tot 42 jaar hebben in de zomer van 2013 een brief van de gemeente in de bus.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

In Rotterdam heeft er al een pilot plaatsgevonden. Het Kinderwensspreekuur is daar heel goed verlopen. Vrouwen hadden er echt baat bij. Zo daalde het aantal ongewenste zwangerschappen en vrouwen werden zich nog meer bewust van de gevaren van roken en drinken tijdens de zwangerschap.

Kinderwensspreekuren zijn in het buitenland heel normaal. In Nederland maken ze onderdeel uit van een landelijk project van het Erasmus MC in Rotterdam. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport subsidieert dit onderzoek van het ziekenhuis.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: