Koppels stellen kinderwens door crisis nog even uit

Koppels stellen hun kinderwens door de aanhoudende crisis nog even uit. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er tussen juni 2012 en mei 2013 ongeveer 172.000 kinderen geboren zijn in Nederland. Dat zijn er 6400 minder dan het jaar daarvoor.

Dit lage aantal is vergelijkbaar met het begin van de jaren tachtig toen ons land ook in crisis verkeerde. Volgens het CBS heeft dit echt met de financiële situatie te maken. Het aantal vruchtbare vrouwen is namelijk niet gedaald.

De afname is sterker voor eerstgeborenen dan voor tweede kinderen. Het derde kind wordt het vaakst uitgesteld, of komt er zelfs helemaal niet meer. Ik begrijp dat wel. Kinderen zijn tenslotte wel een kostenpost en in tijden van crisis let je toch beter op je inkomsten en uitgaven. Vind ik ook verstandig. Of vinden jullie dat je kinderwens voor moet gaan, omdat je ook met weinig geld een kind een gelukkig leven kunt bezorgen.

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 15, 2013 /