Actueel
Koppels stellen kinderwens door crisis nog even uit

Koppels stellen hun kinderwens door de aanhoudende crisis nog even uit. Uit cijfers van het CBS blijkt dat er tussen juni 2012 en mei 2013 ongeveer 172.000 kinderen geboren zijn in Nederland. Dat zijn er 6400 minder dan het jaar daarvoor.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Dit lage aantal is vergelijkbaar met het begin van de jaren tachtig toen ons land ook in crisis verkeerde. Volgens het CBS heeft dit echt met de financiële situatie te maken. Het aantal vruchtbare vrouwen is namelijk niet gedaald.

De afname is sterker voor eerstgeborenen dan voor tweede kinderen. Het derde kind wordt het vaakst uitgesteld, of komt er zelfs helemaal niet meer. Ik begrijp dat wel. Kinderen zijn tenslotte wel een kostenpost en in tijden van crisis let je toch beter op je inkomsten en uitgaven. Vind ik ook verstandig. Of vinden jullie dat je kinderwens voor moet gaan, omdat je ook met weinig geld een kind een gelukkig leven kunt bezorgen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Jonge vrouwen stellen krijgen van kinderen uit
    jul 17, 2013 (17:01)

    […] die eind dertig zijn, laten zich niet beïnvloeden door de crisis. Gezien hun leeftijd kunnen ze het krijgen van kinderen niet langer […]

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: