Actueel
Zijn kinderen duur? De cijfers: eerste kost 17% inkomen

Twijfel je over kinderen, omdat je altijd hoort dat ze ‘zo duur’ zijn. Dan heb ik een interessant artikel voor je gevonden op de site van de NOS. Zij melden dat de geboorte van de eerste baby gemiddeld 17% van het besteedbaar (gezins)inkomen kost.

Twee kinderen zijn goed voor 26%, drie voor 33% en ga je voor vier dan ben je 40% van het inkomen kwijt aan de kids. Volgens het Nibud maakt het bij dit percentage niet uit of je veel of weinig te besteden hebt. Ouders die meer verdienen, geven namelijk ook meer uit aan spulletjes.

Klik hier om het interessante artikel te lezen.

Bespaar continu
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: