Zijn kinderen duur? De cijfers: eerste kost 17% inkomen

Twijfel je over kinderen, omdat je altijd hoort dat ze ‘zo duur’ zijn. Dan heb ik een interessant artikel voor je gevonden op de site van de NOS. Zij melden dat de geboorte van de eerste baby gemiddeld 17% van het besteedbaar (gezins)inkomen kost.

Twee kinderen zijn goed voor 26%, drie voor 33% en ga je voor vier dan ben je 40% van het inkomen kwijt aan de kids. Volgens het Nibud maakt het bij dit percentage niet uit of je veel of weinig te besteden hebt. Ouders die meer verdienen, geven namelijk ook meer uit aan spulletjes.

Klik hier om het interessante artikel te lezen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

juli 18, 2013 /