Actueel
Biologische klok tikt voor vaders; meer kans op autisme

Wist je dat de biologische klok ook voor vaders tikt? Oudere mannen hebben namelijk meer kans om een kind te krijgen met autisme of schizofrenie. Dit blijkt uit onderzoek van het Karolinska Instituut in Zweden.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

De kans wordt groter naarmate de mannen ouder worden; bij vrouwen blijft het aantal novo-mutaties die autisme of schizofrenie kunnen veroorzaken gelijk. Maar de risico’s zijn beperkt. Een man van boven de veertig jaar heeft maar twee procent kans op een kind met deze aandoeningen door deze mutaties.

Het blijft wel in de genen zitten. De kleinkinderen van een man die na zijn vijftigste vader werd, zijn volgens de onderzoekers vaker autistisch. Klik hier om er meer over te lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: