Biologische klok tikt voor vaders; meer kans op autisme

Wist je dat de biologische klok ook voor vaders tikt? Oudere mannen hebben namelijk meer kans om een kind te krijgen met autisme of schizofrenie. Dit blijkt uit onderzoek van het Karolinska Instituut in Zweden.

De kans wordt groter naarmate de mannen ouder worden; bij vrouwen blijft het aantal novo-mutaties die autisme of schizofrenie kunnen veroorzaken gelijk. Maar de risico’s zijn beperkt. Een man van boven de veertig jaar heeft maar twee procent kans op een kind met deze aandoeningen door deze mutaties.

Het blijft wel in de genen zitten. De kleinkinderen van een man die na zijn vijftigste vader werd, zijn volgens de onderzoekers vaker autistisch. Klik hier om er meer over te lezen.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 23, 2013 /