Onderzocht
Drang om kinderen te krijgen, hangt af van IQ

De drang om kinderen te krijgen, hangt af van het IQ van de vraag. Zo blijkt uit een studie van onderzoeker Satoshi Kanawa uit Londen. Dat hoogopgeleide vrouwen later kinderen krijgen dan laagopgeleide is geen nieuws meer. Wel dat de kinderwens daalt met een kwart bij elke vijftien extra IQ punten.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Hmm… zou mijn IQ er dus voor zorgen dat ik zo in dubio ben? ik hoor in ieder geval bij de hoogopgeleide groep, maar ik heb ook al genoeg klasgenoten die wel kinderen hebben. In mijn omgeving zie ik het dus niet. Jullie?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: