Onderzocht
Je voeten veranderen door zwangerschap

Interessant weetje: de voeten van vrouwen veranderen door de zwangerschap. Niet alleen de vorm, ook de maat wijzigt. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit in Iowa.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Zo was het al bekend dat veel vrouwen kampen met platvoeten. Maar men ging er eigenlijk altijd van uit dat deze veranderingen van tijdelijke aard waren. Vijf maanden na de geboorte zijn de voeten van de vrouwen die aan dit onderzoek meededen weer bekeken. En wat blijkt, bij zestig tot zeventig procent van de deelnemers was de lengte, maar ook de breedte toegenomen. Bij een aantal vrouwen zelfs met een centimeter. De drukverdeling van de voet was niet noemenswaardig veranderd.

Als vrouwen voor de tweede, derde of zelfs nog vaker zwanger zijn, dan worden er weinig effecten meer waargenomen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: