Je voeten veranderen door zwangerschap

Interessant weetje: de voeten van vrouwen veranderen door de zwangerschap. Niet alleen de vorm, ook de maat wijzigt. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit in Iowa.

Zo was het al bekend dat veel vrouwen kampen met platvoeten. Maar men ging er eigenlijk altijd van uit dat deze veranderingen van tijdelijke aard waren. Vijf maanden na de geboorte zijn de voeten van de vrouwen die aan dit onderzoek meededen weer bekeken. En wat blijkt, bij zestig tot zeventig procent van de deelnemers was de lengte, maar ook de breedte toegenomen. Bij een aantal vrouwen zelfs met een centimeter. De drukverdeling van de voet was niet noemenswaardig veranderd.

Als vrouwen voor de tweede, derde of zelfs nog vaker zwanger zijn, dan worden er weinig effecten meer waargenomen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 12, 2013 /