Je voeten veranderen door zwangerschap

Interessant weetje: de voeten van vrouwen veranderen door de zwangerschap. Niet alleen de vorm, ook de maat wijzigt. Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit in Iowa.

Zo was het al bekend dat veel vrouwen kampen met platvoeten. Maar men ging er eigenlijk altijd van uit dat deze veranderingen van tijdelijke aard waren. Vijf maanden na de geboorte zijn de voeten van de vrouwen die aan dit onderzoek meededen weer bekeken. En wat blijkt, bij zestig tot zeventig procent van de deelnemers was de lengte, maar ook de breedte toegenomen. Bij een aantal vrouwen zelfs met een centimeter. De drukverdeling van de voet was niet noemenswaardig veranderd.

Als vrouwen voor de tweede, derde of zelfs nog vaker zwanger zijn, dan worden er weinig effecten meer waargenomen.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 12, 2013 /