Actueel
Kwart zwangere Nederlandse vrouwen kiest voor combinatietest

Wist je dat een kwart van de zwangere Nederlandse dames voor prenataal onderzoek via een combinatietest kiest? Dit is een bloedtest bij de moeder en een nekplooimeting van de foetus op een echo.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Maar dit blijft een kansberekening. Is er een hoge kans op een kind met het syndroom van Down dan kan er gekozen worden voor de vruchtwaterpunctie. Waarbij in wetenschappelijke literatuur wordt vermeld dat er 0,5 tot 1 procent kans is op een miskraam.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: