Kwart zwangere Nederlandse vrouwen kiest voor combinatietest

Wist je dat een kwart van de zwangere Nederlandse dames voor prenataal onderzoek via een combinatietest kiest? Dit is een bloedtest bij de moeder en een nekplooimeting van de foetus op een echo.

Maar dit blijft een kansberekening. Is er een hoge kans op een kind met het syndroom van Down dan kan er gekozen worden voor de vruchtwaterpunctie. Waarbij in wetenschappelijke literatuur wordt vermeld dat er 0,5 tot 1 procent kans is op een miskraam.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 15, 2013 /