Actueel
Mogen Chinezen in 2015 ook een tweede kindje?

China heeft in de jaren zeventig het een-kind-beleid ingevoerd. Dit betekent dat ouders maar een kindje mogen. Nu er een daling van de beroepsbevolking en vergrijzing wordt geconstateerd, is de Commissie Familie Planning bezig met voorstellen om het verbod op een tweede kindje op te heffen. Dit zou in 2015 ingaan.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Nu mogen alleen boeren twee kinderen, en dan ook alleen als het eerste kind een meisje is. Daarnaast mogen etnische minderheden meerdere kinderen krijgen en de rijken kiezen ervoor om de boete te betalen als ze een tweede, of zelfs derde willen.

Klik hier om meer te lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: