Mogen Chinezen in 2015 ook een tweede kindje?

China heeft in de jaren zeventig het een-kind-beleid ingevoerd. Dit betekent dat ouders maar een kindje mogen. Nu er een daling van de beroepsbevolking en vergrijzing wordt geconstateerd, is de Commissie Familie Planning bezig met voorstellen om het verbod op een tweede kindje op te heffen. Dit zou in 2015 ingaan.

Nu mogen alleen boeren twee kinderen, en dan ook alleen als het eerste kind een meisje is. Daarnaast mogen etnische minderheden meerdere kinderen krijgen en de rijken kiezen ervoor om de boete te betalen als ze een tweede, of zelfs derde willen.

Klik hier om meer te lezen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 25, 2013 /