Prenatale NIPT-test; Nederlandse ziekenhuizen sturen bloed naar België

Ken je de NIPT-test al? Dat is een bloedtest, waarmee tijdens de zwangerschap genetische afwijkingen van baby’s – zoals het syndroom van Down – kunnen worden opgespoord. In België is dit al mogelijk in een aantal klinieken; en nu blijkt dat er ook zeker vier ziekenhuizen in Nederland zijn die bloedprikken en dat doorsturen.

Nieuwsuur is hier verder ingedoken.

Vrouwen kiezen voor deze test, omdat bij een vruchtwaterpunctie een klein risico betast op een miskraam. Deze techniek was lange tijd onvoldoende betrouwbaar, maar nu zijn alle obstakels van de baan. Op dit moment zijn er een aantal privélabo’s in Antwerpen en Brussel waar je dit voor 600 – 750 euro kunt doen.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 15, 2013 /