Actueel
Prenatale NIPT-test; Nederlandse ziekenhuizen sturen bloed naar België

Ken je de NIPT-test al? Dat is een bloedtest, waarmee tijdens de zwangerschap genetische afwijkingen van baby’s – zoals het syndroom van Down – kunnen worden opgespoord. In België is dit al mogelijk in een aantal klinieken; en nu blijkt dat er ook zeker vier ziekenhuizen in Nederland zijn die bloedprikken en dat doorsturen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Nieuwsuur is hier verder ingedoken.

Vrouwen kiezen voor deze test, omdat bij een vruchtwaterpunctie een klein risico betast op een miskraam. Deze techniek was lange tijd onvoldoende betrouwbaar, maar nu zijn alle obstakels van de baan. Op dit moment zijn er een aantal privélabo’s in Antwerpen en Brussel waar je dit voor 600 – 750 euro kunt doen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: