Zaaddonor moet alimentatie betalen

Grote gemeentenaren jacht op de biologische vaders van niet-erkende kinderen. Bijstandsmoeders in steden als Rotterdam, Amsterdam, Zwolle en Maastricht wordt gevraagd naar wie de verwekker is. Vervolgens wordt bij hem om een financiële bijdrage gevraagd. Dit geldt ook voor een zaaddonor.

In Maastricht betalen vijftig spermadonoren al mee aan de alimentatie. Dat zorgt voor de gemeente voor een besparing van twee tot drie ton per jaar. Hoogleraar familierecht André Nuytinck waarschuwt andere donoren ook.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

augustus 10, 2013 /