Actueel
Baby krijgt in meeste gevallen papa’s achternaam

Ouders mogen sinds 1998 kiezen welk achternaam hun baby krijgt. In de meeste gevallen – ruim acht van de tien stellen – wordt voor die van papa gekozen, zo meldt WIJ.nl.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

En het maakt dan echt niet uit of ze getrouwd zijn of niet… Zelfs als je getrouwd bent, hoeft jullie kindje niet verplicht de naam van de man te krijgen. Je kunt ook gewoon voor moeders meisjesnaam kiezen. Dit kun je bij de Burgerlijke Stand laten doen. Maar uit onderzoek van WIJ Jonge Ouders blijkt dat dit zelden het geval is.

Welke keuze heb jij gemaakt (of zou je maken als het nodig is)?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: