Actueel
Gezinnen met kinderen gaan er op achteruit; minder kinderbijslag

Ik hoor nog wel eens ‘maak je niet druk om je financiën, je krijgt toch ook kinderbijslag als het zover is’. Dat vind ik persoonlijk heel naïef. Je weet tenslotte niet wat voor stappen er in Den Haag worden ondernomen. En inderdaad, vandaag heeft minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher bekendgemaakt dat de zogeheten kindregelingen worden hervormd. Kort samengevat: gezinnen met kinderen gaan er op achteruit.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

– 91% van de huishoudens met kinderen gaat er op achteruit
– Gemiddeld gaan huishoudens met kinderen er driekwart procent op achteruit
– Bijstandmoeders en alleenstaande vaders met een uitkering op minimumniveau gaan 4,5% achteruit.
– Alleenstaande ouders die het minimumloon verdienen gaan er juist ruim 10% op voorruit.

Kinderbijslag
– De kinderbijslag van kinderen in de leeftijd van twaalf tot en met zeventien jaar gaat omlaag van 273,78 euro naar 191,65 euro per kwartaal
– De kinderbijslag van kinderen in de leeftijd van zes tot en met elf jaar gaat van 232,71 euro naar 191, 65 euro per kwartaal.
– Rijke ouders blijven ook kinderbijslag krijgen; Asscher is afgestapt van de inkomensafhankelijke kinderbijslag.

Lees meer in het NRC.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • An
    sep 17, 2013 (19:49)

    Ja aan de andere kant jij wil kinderen dus jij moet r ook voor kunnen zorgen en niet de staat.
    Wel vi d ik dat ze gezinnen op een andere manier tegenoed zouden kunnen komen zoals bv ander soort ouderschaps verlof, kindercrash ectra

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: