Heeft wensmoeder recht op zwangerschapsverlof?

Heeft een wensmoeder recht op zwangerschapsverlof? Waar de een ‘nee’ zegt, omdat de moeder het kindje niet zelf op de wereld heeft gezet. Zegt de ander dat ze ook recht op tijd met het pasgeboren babytje heeft. Ik ben van mening dat vrouwen die een kindje krijgen via adoptie of draagmoeder ook recht hebben op verlof. Ze hebben het kind dan wel niet gebaard; ze zullen ook aan de veranderde situatie thuis moeten wennen.

Twee advocaten-generaal bij het Europese Hof van Justitie kwamen vandaag met tegenstrijdige adviezen. De een zegt dat de wensmoeder recht heeft op verlof als zij de zorg voor het kind op zich neemt. De ander zegt juist dat het niet mag. Klik hier om er alles over te lezen.


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

september 26, 2013 /