Actueel
Heeft wensmoeder recht op zwangerschapsverlof?

Heeft een wensmoeder recht op zwangerschapsverlof? Waar de een ‘nee’ zegt, omdat de moeder het kindje niet zelf op de wereld heeft gezet. Zegt de ander dat ze ook recht op tijd met het pasgeboren babytje heeft. Ik ben van mening dat vrouwen die een kindje krijgen via adoptie of draagmoeder ook recht hebben op verlof. Ze hebben het kind dan wel niet gebaard; ze zullen ook aan de veranderde situatie thuis moeten wennen.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Twee advocaten-generaal bij het Europese Hof van Justitie kwamen vandaag met tegenstrijdige adviezen. De een zegt dat de wensmoeder recht heeft op verlof als zij de zorg voor het kind op zich neemt. De ander zegt juist dat het niet mag. Klik hier om er alles over te lezen.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Esther
    sep 26, 2013 (23:03)

    Bij adoptie heb je recht op een maand adoptieverlof, maar dat is erg kort. Als je gaat zorgen voor een kindje dat niet uit jouw buik komt, is het belangrijk voor de hechting dat die periode langer is, 4 maanden zoals bij een zwangerschap zou mooi zijn.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: